Εχουμε ακούσει για κακοποιητική συμπεριφορά εκπαιδευτικών κατά μαθητών. Φαίνεται όμως ότι, συμβαίνει και το αντίστροφο.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας “Ταχυδρόμος” του Βόλου, που δημοσιεύτηκε την Κυριακή 5 Μαρτίου, δυο δεκατετράχρονες μαθήτριες, παρουσιάζουν συστηματικά ακραία επιθετική συμπεριφορά. Τελευταίο θύμα τους, σύμφωνα με την εφημερίδα, ήταν ένας καθηγητής γυμνασίου του Βόλου που φοιτούν κι εκείνος διδάσκει, τον οποίον έσπρωξαν στις σκάλες, τον έβρισαν και τον χτύπησαν με γροθιές στο θώρακα!!!!!!!!! Το περιστατικό έγινε στα τέλη Φεβρουαρίου και οι δυο μαθήτριες αποβλήθηκαν οριστικά από το σχολείο. Αφορμή αποτέλεσε το γεγονός ότι, ο καθηγητής έβαλε απουσία στη μία από τις δυο μαθήτριες, γιατί άργησε να μπει στην αίθουσα κατά τη διάρκεια του μαθήματος. Αμέσως μετά, μαζί με συμμαθήτριά της από άλλο τμήμα του σχολείου, έβρισαν χυδαία τον καθηγητή και στο διάλειμμα, του έστησαν…….καρτέρι, χτυπώντας τον στην κοιλιά και στο θώρακα, ενώ χτύπησαν και καθηγήτρια που προσπάθησε να τις ηρεμήσει. Μάλιστα, η μια από τις δυο 14χρονες έσπρωξε στη συνέχεια τον καθηγητή, επιχειρώντας να τον ρίξει από τις σκάλες, κάτι που, ευτυχώς δεν έγινε.

Να σημειωθεί ότι στο βιβλίο συμβάντων του σχολείου αναφέρονται πολλά περιστατικά κακοποίησης και παρενόχλησης, με πρωταγωνίστριες τις δυο 14χρονες, κατά συμμαθητών και καθηγητών τους. Το σχολείο υπέδειξε στα δύο κορίτσια ψυχολόγους και κοινωνικό λειτουργό, χωρίς θετικό αποτέλεσμα.

Σχετικά ενημερώθηκε η Εισαγγελία Ανηλίκων Βόλου, η οποία θα οργανώσει συνάντηση μεταξύ των εκπαιδευτικών, υπό την εποπτεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, η οποία θα κληθεί να αποφασίσει σε ποιο σχολείο θα συνεχίσουν τη φοίτησή τους τα δυο κορίτσια.

Προηγούμενο άρθροΤέμπη: Έριξαν χημικά ακόμη και σε τραυματία του μοιραίου τρένου
Επόμενο άρθροΠροφυλακίστηκε ο σταθμάρχης για το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη