Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 21:00 το βράδυ της Κυριακής 5 Μαρτίου η απολογία του σταθμάρχη Λάρισας για την πολύνεκρη τραγωδία στα Τέμπη, που οδήγησε στο θάνατο 57 ανθρώπους.

Ο 59χρονος κρίθηκε προφυλακιστέος με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 59χρονος δεν εμφανίστηκε με απολογητικό υπόμνημα, αλλά απάντησε απευθείας στις ερωτήσεις των δυο δικαστικών λειτουργών.

Ο σταθμάρχης αντιμετωπίζει τη βαριά κατηγορία διατάραξης της ασφάλειας των συγκοινωνιών, αδίκημα που διώκεται, με βάση πρόσφατη τροποποίηση του Ποινικού Κώδικα, ως κακούργημα και επισύρει ποινές από δέκα χρόνια κάθειρξη έως ισόβια.

Επίσης, ο 59χρονος σταθμάρχης αντιμετωπίζει κατηγορίες για ανθρωποκτονίες από αμέλεια κατά συρροή, τόσες, όσοι οι άνθρωποι που χάθηκαν, αλλά και κατηγορίες για σωματικές βλάβες με τον ίδιο ποινικό χαρακτηρισμό, τόσες, όσοι θα είναι τελικά οι τραυματίες που βγήκαν ζωντανοί.

Σύμφωνα με όσα είπε ο συνήγορος του σταθμάρχη, Στέφανος Παντζαρτζίδης, ο πελάτης του «αναλαμβάνει το μερίδιο της ευθύνης που του αναλογεί», αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο οι ευθύνες να στραφούν και σε άλλα πρόσωπα.

Προηγούμενο άρθροΔυο δεκατετράχονες μαθήτριες επιτέθηκαν σε καθηγητή γυμνασίου του Βόλου!!!
Επόμενο άρθροΝάσος Ηλιόπουλος: «Μισή συγγνώμη όταν τη ζητάς για όλους – Οι δύο αντιφάσεις της Επιτροπής»