Στην σφοδρή αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ για την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων, που θα διερευνήσει τα αίτια της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη, αναφέρθηκε ο Νάσος Ηλιόπουλος, υπεύθυνος στρατηγικής επικοινωνίας της Κουμουνδούρου.

Ο κ. Ηλιόπουλος, μιλώντας στην ΕΡΤ, σημείωσε ότι «η ανακοίνωση για την Επιτροπή που έβγαλε ο κ. Μητσοτάκης είχε δύο μεγάλες αντιφάσεις».

Όπως εξήγησε, «η πρώτη ήταν ότι στο διάγγελμά του μίλησε για τραγικό ανθρώπινο λάθος. Κενή η συγγνώμη, γιατί επιμένει πάρα πολύ στο τραγικό ανθρώπινο λάθος», υποστήριξε το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Το δεύτερο είναι ότι ζούμε μια προσπάθεια διάχυσης των ευθυμών με το ‘διαχρονικές ευθύνες’», προσέθεσε.

Στη ερώτηση γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ζητάει τη συμμετοχή ξένων ειδικών σε αυτή την Επιτροπή, ο κ. Ηλιόπουλος απάντησε πως «εμείς είπαμε ότι μπορεί να συγκροτηθεί μία επιτροπή, όπου κάθε πολιτική δύναμη θα μπορεί να προτείνει έναν εμπειρογνώμονα, όχι πολιτικά στελέχη, και αυτή η επιτροπή να φέρει ένα συνολικό πόρισμα για τον σιδηρόδρομο, όχι για το συγκεκριμένα ατύχημα».

«Μισή» η συγγνώμη Μητσοτάκη

Προσέθεσε πως «το άγχος του κυρίου Μητσοτάκη είναι να διώξει από πάνω του την ευθύνη», ενώ αναφερόμενος στην ανάρτηση του πρωθυπουργού, στην οποία ζήτησε συγγνώμη από τους συγγενείς των θυμάτων, ο Νάσος Ηλιόπουλος τόνισε πως είναι «μισή συγγνώμη, όταν λες φταίω εγώ και το αναλαμβάνω για όλους».

Τέλος, ερωτηθείς για τις εκλογές επισήμανε πως «είναι βαθιά προσβλητικό ότι συνεχίζουμε να συζητάμε για τις εκλογές στη βάση σεναρίων».

«Είναι αδιανόητο», υπογράμμισε λέγοντας πως «κάθε μέρα με κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι μία χαμένη μέρα για την χώρα».

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΠροφυλακίστηκε ο σταθμάρχης για το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη
Επόμενο άρθροΣε αργία ο Βολιώτης επιθεωρητής του ΟΣΕ που έβαλε μόνο του τον άπειρο σταθμάρχη στη Λάρισα τη νύχτα της μοιραίας σύγκρουσης των τρένων