Ένα από τα βασικά ερωτήματα που έχουν ανακύψει μετά τα μοιραία λάθη του σταθμάρχη, που οδήγησαν στο πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών, είναι αυτό για τις βάρδιες και τις ευθύνες του επιθεωρητή του ΟΣΕ, που ήταν υπεύθυνος για το πρόγραμμα εργασίας. Ο ίδιος, ισχυρίζεται ότι δεν έλαβε επίσημα ειδοποίηση ότι μπαίνει σε αργία.

Ο επιθεωρητής ισχυρίζεται ακόμα πως είχε κάθε δικαίωμα να τοποθετήσει τον 59χρονο σταθμάρχη στο πρόγραμμα, καθώς είχε πάρει την πιστοποίηση εργασίας. Εμπειρα στελέχη του ΟΣΕ είπαν ότι, χρειάστηκε να δουλέψουν έξι και επτά χρόνια ως δόκιμοι σταθμάρχες για ν’ αναλάβουν υπηρεσία στο σταθμό της Λάρισας που είναι ιδιαιτέρων απαιτήσεων.

Ο επιθεωρητής ισχυρίστηκε ότι, η απόφαση να τεθεί σε αργία στερείται νομικής βάσης και θα απαντήσει με στοιχεία όταν εκδοθεί η επίσημη αιτιολόγησή της.

Σύμφωνα με όσα είπε ο επιθεωρητής, το φύλλο μηνιαίων παρουσιών που έχει καταθέσει, προβλέπει ότι στη νυχτερινή βάρδια θα έπρεπε να εργάζονται 3 σταθμάρχες. Ένας να σχολάει στις 11 το βράδυ και οι άλλοι δύο να έχουν βάρδια από τις 10 το βράδυ μέχρι τις 7 το πρωί. Ο εμπειρότερος όμως, όπως είπε ο επιθεωρητής, δεν έμεινε στη θέση του με αποτέλεσμα ο άπειρος 59χρονος να μείνει μόνος στη μοιραία βάρδια. Επίσης, ο επιθεωρητής επιρρίπτει ευθύνες στον σταθμάρχη Νέων Πόρων, ο οποίος όπως λέει, είδε τις δύο αμαξοστοιχίες να κινούνται στην ίδια γραμμή, στον πίνακα διαχείρισης κυκλοφορίας, το ανέφερε, αλλά δεν σήμανε συναγερμό όπως όφειλε, ώστε να αντιληφθεί ο 59χρονος το μοιραίο του λάθος.

Ο επιθεωρητής Λάρισας πήρε αναρρωτική άδεια για ένα μήνα, την επόμενη μέρα της μοιραίας σύγκρουσης των τρένων.

Ο επιθεωρητής Λάρισας μένει στον Βόλο, αλλά έφυγε από την πόλη. Μέλος της οικογένειάς του είπε ότι, ”έχει αποχωρήσει λόγω κάποιων προσωπικών προβλημάτων”.

Όπως ανέφεραν στελέχη του ΟΣΕ, ο συγκεκριμένος επιθεωρητής δεν έπρεπε να τοποθετήσει τον συγκεκριμένο σταθμάρχη στη Λάρισα μόνο του, καθώς βρισκόταν μόνο λίγες ημέρες στη συγκεκριμένη θέση, γι’ αυτό τέθηκε σε αργία.

Προηγούμενο άρθροΝάσος Ηλιόπουλος: «Μισή συγγνώμη όταν τη ζητάς για όλους – Οι δύο αντιφάσεις της Επιτροπής»
Επόμενο άρθροΟ Μάικλ Ντάγκλας όταν χάνει από την Κάθριν Ζέτα Τζόουνς στο γκόλφ μένει γυμνός για «τιμωρία»