Με αφορμή την ημέρα κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού, ένα φαινόμενο που παίρνει ανησυχητικές διαστάσεις, στο χώρο του 3ου Γυμνασίου Νέας Ιωνίας, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης 7 Μαρτίου η δράση με τίτλο “Τα μικρά τσαλακωμένα χαρτάκια”.
Αρχικά προβλήθηκε σε όλα τα τμήματα των τριών τάξεων του σχολείου, μια ταινία μικρού μήκους η οποία γυρίστηκε στο χώρο του συγκεκριμένου γυμνασίου, με κεντρικό πυρήνα τη σκέψη ότι, ο λόγος που εκφέρεται υπόγεια και πληγώνει, όταν αρθρωθεί ανοιχτά μπροστά σε κάμερα, αποκτά μια αλλιώτικη, “θεραπευτική” μερικές φορές, διάσταση.
Οι καθηγήτριες Αντα Παπαγιάννη και Ιωάννα Μαντζαφλέρη, ζήτησαν από τα παιδιά της Β΄ γυμνασίου να καταγράψουν φράσεις που ενοχλούν, προσβάλλουν, ή στιγματίζουν κι ακούγονται στη σχολική καθημερινότητά τους. Τα ανώνυμα αυτά σημειώματα συγκεντρώθηκαν σε κουτιά που τοποθετήθηκαν σε όλα τα τμήματα της Β΄τάξης αποτελώντας το βασικό υλικό της δράσης.
Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά της Β΄Γυμνασίου που έγραψαν το “σενάριο” αυτής της μικρής ταινίας και ιδιαίτερα εκείνους κι εκείνες που στάθηκαν μπροστά στην κάμερα και ζωντάνεψαν τα “μικρά, τσαλακωμένα χαρτάκια”.
Με αφορμή την ημέρα ενάντια στη σχολική βία και τον εκφοβισμό, αποτελεί ευχή, το εγχείρημα αυτό να βοηθήσει στο άνοιγμα μιας ουσιαστικής, καθημερινής συζήτησης – αντίστασης στο θέμα της ενδοσχολικής βίας και των όρων που την αναπαράγουν.
Για να σπάσει αυτή η αλυσίδα θυτών και θυμάτων στο σχολικό περιβάλλον, απαιτείται η αγαστή συνεργασία όλων των παραγόντων κάθε σχολείου που είναι, οι μαθητές, οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς.
Προηγούμενο άρθροΝικήτρια στη Ρώμη η Αλκμάαρ, 2-1 τη Λάτσιο με γκολ του Παυλίδη
Επόμενο άρθροΝεκρός 70χρονος κτηνοτρόφος