Απολογείται σήμερα στο Πειθαρχικό Συμβούλιο της 5ης ΥΠΕ ο διευθυντής της Νευροχειρουργικής κλινικής του Νοσοκομείου Βόλου κ. Νίκος Χαυτούρας για την υπόθεση χορήγησης αναρρωτικής άδειας στον επιθεωρητή του ΟΣΕ Λάρισας κ. Δημ. Νικολάου, λίγες ώρες μετά το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη. Πρόεδρος του Πειθαρχικού είναι ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας Φώτης Σερέτης.

Στο πόρισμα της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ) σχετικά με τη χορήγηση της αναρρωτικής άδειας ενός μήνα στον Επιθεωρητή του ΟΣΕ, Δημήτριο Νικολάου, διαπιστώνεται σωρεία πειθαρχικών παραπτωμάτων σε βάρος του Διευθυντή Νευροχειρουργικής κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου, Νικολάου Χαυτούρα.

Σύμφωνα με το πόρισμα της ΕΔΕ, ο διευθυντής Νευροχειρουργικής υπέπεσε στα πειθαρχικά παραπτώματα της παράβασης καθήκοντος κατά τον Ποινικό Κώδικα, της αναξιοπρεπούς και ανάρμοστης και ανάξιας για υπάλληλο συμπεριφορά εντός της υπηρεσίας, της αδικαιολόγητης αποχής από την εκτέλεση των καθηκόντων του και της αμελούς εκπλήρωσης του υπηρεσιακού καθήκοντος και της παράβασης των κανόνων της Ιατρικής Δεοντολογίας.

Υπενθυμίζεται πως τόσο ο συγκεκριμένος γιατρός όσο και ο υφιστάμενός του νευροχειρουργός Αθανάσιος Μανιώτης, έχουν τεθεί σε αναστολή καθηκόντων από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η εμπλοκή τους στη χορήγηση της αναρρωτικής άδειας, με διαδικασία που εξ αρχής φαινόταν ότι έπασχε.

Προηγούμενο άρθροΠόνος ή φλεγμονή; Νέα δεδομένα για την αντιμετώπισή τους
Επόμενο άρθροΔιακοπή νερού στον Βόλο