Σοκ στην τοπική κοινωνία προκάλεσε το θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα που συνέβη το πρωί της Παρασκευής 24 Μαρτίου, στα «Αϊβαλιώτικα» των αλυκών Βόλου, με τον θανάσιμο τραυματισμό του 69χρονου Κώστα Πρασσά, πατέρα τριών παιδιών, που διέμενε στην περιοχή. Ο εκλιπών είχε εργαστεί πολλά χρόνια ως σταθμάρχης στον ΟΣΕ και ήταν συνταξιούχος.

Το δυστύχημα έγινε στις 12.15 το μεσημέρι, όταν, αυτοκίνητο που οδηγούσε 79χρονος και κινούνταν επί της οδού Αθηνών, με κατεύθυνση από Αγχίαλο προς Βόλο, παραβίασε τον ερυθρό σηματοδότη που υπάρχει στη συνοικία Ν. Παγασών και συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με το μηχανάκι που οδηγούσε ο άτυχος 69χρονος, το οποίο κινούνταν επί της οδού Αγ. Τριαντάφυλλου με κατεύθυνση από Ανατολή προς Δύση, διασχίζοντας την οδό Αθηνών, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό των δυο οδηγών και τις υλικές ζημιές των οχημάτων.

Στο σημείο πήγαν, η Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου και δύο ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, που μετέφεραν τους δύο τραυματίες στο Νοσοκομείο Βόλου.

Ο 69χρονος οδηγός του δικύκλου Κώστας Πρασσάς τραυματίστηκε βαρύτατα και υπέστη κατάγματα πλευρών, πνευμονοθώρακα και ανοιχτό τραύμα κνήμης και, παρά τις προσπάθειες των γιατρών, υπέστη καρδιακή ανακοπή και πέθανε πριν χειρουργηθεί, λίγο πριν τις 3 μετά το μεσημέρι.

Ο οδηγός του δικύκλου φορούσε προστατευτικό κράνος, ενώ τροχονόμοι έκαναν αλκοτέστ στους δύο οδηγούς με αρνητικό αποτέλεσμα.

Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Βόλου, ενώ ο οδηγός του αυτοκινήτου συνελήφθη για ανθρωποκτονία από αμέλεια.

Προηγούμενο άρθροΜε 3-0 νίκη της εθνικής Ελλάδος στο ξεκίνημα των προκριματικών για το euro 2024
Επόμενο άρθροΚοβάτσεφσκι: Οι «Μακεδόνες» στην Ελλάδα έχουν δικαιώματα αυτοπροσδιορισμού