Καλούν επιστημονικούς φορείς και… συλλογικότητες οι «Μαζί για τον Βόλο» για να εκφράσουν… εκπρόθεσμη γνώμη- Καλέσματα και από συλλογικότητες

Για τη μία σήμερα το μεσημέρι έχει συγκληθεί συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Βόλου, μετά από αίτημα 17 δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης. Σύμφωνα με την εισήγηση των 17, το δημοτικό συμβούλιο θα κληθεί να εκφράσει γνώμη για «τη σχεδιαζόμενη δημιουργία πλωτού σταθμού μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου LNG στον Παγασητικό». Μία γνωμοδότηση που σύμφωνα με τα χρονικά περιθώρια που έθετε η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας στους ΟΤΑ της Μαγνησίας, προκειμένου να καταθέσουν τις απόψεις τους, θα είναι εκπρόθεσμη. Παρ’ όλα αυτά, οι «Μαζί για τον Βόλο» καλούν σε συμμετοχή στην αυριανή συνεδρίαση επιστημονικούς φορείς αλλά και… συλλογικότητες.

Το θέμα είχε απασχολήσει και την τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, τον προηγούμενο μήνα, με αφορμή τη μη εισαγωγή του εγγράφου της ΡΑΕ προς συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο προκειμένου να γνωμοδοτήσει.

Τότε ο δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος είχε επαναλάβει την πάγια θέση της δημοτικής αρχής ότι για ζητήματα που δεν αποφασίζει ο Δήμος και για επενδύσεις για τις οποίες δεν εκδίδει άδεια, δεν πρόκειται να ανοίξει συζήτηση στο κορυφαίο όργανο της πόλης. Δήλωσε μάλιστα υπέρ των επενδύσεων που φέρνουν ανάπτυξη και θέσεις εργασίας υπό την προϋπόθεση ότι τηρούνται οι όροι, οι κανόνες και οι προϋποθέσεις.

Συνολικά 17 υπογραφές συγκέντρωσαν δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης για να πραγματοποιηθεί συνεδρίαση και να συζητηθεί το θέμα. Πρόκειται για τους κ.κ. Ι. Αποστολάκη, Αθ. Ακρίβο, Αφροδίτη Γαντζού, Λεων. Μαυρογιάννη, Ελένη Παπαθανασίου, Διαλεχτή Τσιτούμη, Νάνσυ Καπούκα, Βιολέττα Μήτρου, Στ. Φάτση, Χρ. Ιγγλέση, Χαρ. Ζάχο, Αθ. Τακμάκη, Κερασίνα Βακουφτσή, Δημ. Τσιμπανάνο, Απ. Ριζόπουλο, Β. Τακούμη και Θ. Τσαλούχα.

Με τη συγκέντρωση των υπογραφών του 1/3 των μελών του συμβουλίου, συγκλήθηκε συνεδρίαση, προκειμένου το δημοτικό συμβούλιο Βόλου να γνωμοδοτήσει εκπρόθεσμα για το LNG.

Στη συνεδρίαση, η παράταξη της α’ ελάσσονος μειοψηφίας «Μαζί για τον Βόλο» προσκαλεί φορείς αλλά και πολίτες που ανησυχούν.

«Απευθύνουμε ανοικτό κάλεσμα σε όλους τους επιστημονικούς φορείς αλλά και στις συλλογικότητες που εμπλέκονται και δραστηριοποιούνται σε αυτό το θέμα να παραβρεθούν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η παρουσία όλων των εμπλεκομένων φορέων και των πολιτών που ανησυχούν και θέλουν να αποτρέψουν μια αμφιλεγόμενη επένδυση, της οποίας οι αρνητικές συνέπειες θα είναι κατά πολύ μεγαλύτερες από τα κέρδη που ίσως αποφέρει, είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητη. Ας βάλουμε όλοι μια σταθερή βάση στο βιώσιμο παραγωγικό μέλλον της πόλης μας με σεβασμό στο περιβάλλον, στην ανάπτυξη του πολιτισμού και του τουρισμού, στην ποιότητα της ζωής και στην ευημερία του πολίτη», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση των «Μαζί για τον Βόλο».

Καλέσματα από συλλογικότητες και φορείς

Στη σημερινή συνεδρίαση κάλεσμα συμμετοχής απευθύνουν φορείς και συλλογικότητες.

Η Ενωση Καταναλωτών Βόλου μέσω της Ομάδας Εργασίας για την Ενέργεια και το Περιβάλλον, ζητά ο σταθμός LNG να χωροθετηθεί εκτός του Παγασητικού Κόλπου και μακριά από κατοικημένες περιοχές.

Εκ μέρους των Ενεργών Πολιτών, ο κ. Μάρκος Βαξενόπουλος υποστηρίζει ότι η επένδυση δεν συμφέρει την πόλη, αλλά εξυπηρετεί ιδιωτικά συμφέροντα και καλεί σε μαζική συμμετοχή στη συνεδρίαση.

Τέλος ο Σύνδεσμος Εμποροϋπαλλήλων Μαγνησίας υποστηρίζει ότι «η επένδυση θα δημιουργήσει σοβαρό θέμα ασφάλειας, αφού ολόκληρη η περιοχή μπορεί να μετατραπεί σε πυριτιδαποθήκη».

Προηγούμενο άρθροΠανήγυρις Αγίου Λαζάρου στο Διαδημοτικό Κοιμητήριο
Επόμενο άρθροΕλαιόλαδο: Παραμένουν άλυτα χρόνια προβλήματα του ελαιοκομικού κόσμου