Μετά από δύο συνεδριάσεις, οι οποίες ματαιώθηκαν λόγω έλλειψης απαρτίας, συγκαλείται για τρίτη φορά την προσεχή Δευτέρα 24 Απριλίου 2023 στις 11 το πρωί, το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου με θέμα: “Λήψη απόφασης για την έκφραση γνώμης του Δήμου σχετικά με την σχεδιαζόμενη δημιουργία πλωτού σταθμού μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου LNG στον Παγασητικό”.

Την τακτική συνεδρίαση του ΔΣΒ προκάλεσαν με αίτημά τους 17 Δημοτικοί Σύμβουλοι μειοψηφιών ζητώντας από τον Δήμο Βόλου να εκφράσει δημόσια την θέση του για την επένδυση, όπως έκανε και το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας πέρυσι, με ένα ομόφωνο ΌΧΙ για την μονάδα LNG στον Παγασητικό.

Ωστόσο, παρά το ομόφωνο όχι του Περιφερειακού Συμβουλίου, η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας δεν έλαβε υπόψιν της την έκφραση γνώμης του ΠΣ και προχώρησε σε διαδικασία αναθεώρησης της επενδυτικής πρότασης, με κυρίαρχο αίτημα των επενδυτών την αλλαγή χωροθέτησης από τα Πευκάκια στον Σωρό, σε παλιό λατομείο προς τους οικισμούς Μαράθου και Κριθαριάς.

Στην τρίτη, κατά σειρά συνεδρίαση, απαιτείται απαρτία του 1/3 των μελών του Συμβουλίου, δηλαδή 16 Σύμβουλοι ενώ το αίτημα υπέβαλαν 17 Σύμβουλοι μειοψηφιών.

Στο παρελθόν, σε ανάλογη περίπτωση, όταν διαμορφώθηκε η απαραίτητη απαρτία από τους 16 Συμβούλους μειοψηφιών, για να μην λειτουργήσει το Δημοτικό Συμβούλιο με εκείνη τη σύνθεση και πάρει την απόφαση με τις ψήφους των 16, η Δημοτική Αρχή είχε εμφανίσει σχεδόν σύσσωμη την ομάδα των συμβούλων της και κατά πλειοψηφία ενέκρινε τη δική της θέση.

Προηγούμενο άρθροΑ. Καναβός: «Ο κόσμος θέλει μια κυβέρνηση διαφορετικού τύπου, έργων, πραγματικότητας και αλήθειας, όχι υποσχέσεων»
Επόμενο άρθροUnicef: 67 εκατ. παιδιά παγκοσμίως έχασαν δόσεις βασικών εμβολίων λόγω της πανδημίας