Στο Αυτόφωρο του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου οδηγήθηκε ένα ζευγάρι Ρομά, το οποίο είχε συλληφθεί το μεσημέρι της Παρασκευής για την κλοπή μιας μονάδας κλιματισμού και σωληνώσεις χαλκού από λυόμενο σπίτι στην περιοχή του Σωρού.

Ο κατηγορούμενος στην απολογία του υποστήριξε πως με τη σύζυγό του υπέθεσαν πως το λυόμενο σπίτι ήταν εγκαταλελειμμένο, με την μονάδα κλιματισμού να είναι διακριτή από έξω. Έτσι μπήκαν στο οικόπεδο, το αφαίρεσαν και το μετέφεραν στο αυτοκίνητό τους.

Η σύζυγός του επιβεβαίωσε τα λεγόμενα του στην απολογία της, τονίζοντας επίσης ότι αμφότεροι είναι εμφανώς μετανιωμένοι, ζήτησε συγνώμη και υποστήριξε πως όλα έγιναν για να μπορέσουν να ταϊσουν την οικογένεια τους. Μάλιστα, όλα τα αντικείμενα έχουν επιστραφεί στον ιδιοκτήτη τους.

Μετά την απολογία τους, ο εισαγγελέας έδρας πρότεινε την ενοχή των κατηγορουμένων, με τον πρόεδρο να επιβάλει ποινή φυλάκισης 4 μηνών στον καθένα, με αναστολή και δικαίωμα έφεσης.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο κατηγορούμενος είναι εκτός φυλακής με εφ΄ όρων απόλυση, καθώς είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 12 ετών για ληστεία.

Οι δύο δράστες συνελήφθησαν το μεσημέρι της Παρασκευής στην περιοχή Σωρός, σε περιοχή του Βόλου, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης, διότι επιβαίνοντες σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, μετέβησαν σε χώρο εγκαταστάσεων εταιρείας και αφού, παραβίασαν, αρχικά, την εξωτερική πόρτα της περίφραξης του οικοπέδου, μπήκαν και έκλεψαν μία εξωτερική μονάδα κλιματισμού. Στη συνέχεια μπήκαν στο κτίριο της εγκατάστασης, παραβιάζοντας την πόρτα εισόδου και αφαίρεσαν γειώσεις ενωμένες με χαλκό, μήκους 10 μέτρων.

Οι δράστες ακινητοποιήθηκαν, μετά την άμεση κινητοποίηση των αστυνομικών, ενώ στο όχημα που επέβαιναν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα προαναφερόμενα αφαιρεθέντα αντικείμενα, καθώς και ένα σκεπάρνι και ένας κάβουρας, ενώ κατασχέθηκε το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν.

Προηγούμενο άρθροΒόλος: Γέμισαν την αγορά με πλαστά πενηντάρικα – Σε βαθμό κακουργήματος κατηγορούνται οι δύο νέοι
Επόμενο άρθροΤροχαίο δυστύχημα στην Καλλιθέα: Σε κατάσταση σοκ η αδελφή της 12χρονης που σκοτώθηκε – Στον εισαγγελέα ο οδηγός