Στην Εισαγγελέα οδηγήθηκαν χθες δύο νεαροί 21 και 22 χρονών, οι οποίοι είχαν συλληφθεί το απόγευμα της Κυριακής, όταν καταστηματάρχης καφετέριας του Πηλίου συνειδητοποίησε πως οι δράστες χρησιμοποιούσαν πλαστά χαρτονομίσματα.

Οι δύο νέοι κατηγορούνται για κυκλοφορία πλαστών χαρτονομισμάτων και άλλων μέσων πληρωμής, σε βαθμό κακουργήματος, ενώ η συνήγορος τους ζήτησε προθεσμία για να απολογηθούν μέχρι αύριο Τετάρτη.

Οι δράστες χρησιμοποιούσαν πλαστά χαρτονομίσματα των 50 ευρώ για να κάνουν αγορές, εφαρμόζοντας επίσης την τακτική αγοράς φθηνών προϊόντων με πενηντάρικο, ώστε να παίρνουν πίσω μεγάλο ποσό αυθεντικών χρημάτων σε ρέστα. Οι δύο νεαροί κάτοικοι Αθήνας, ήρθαν στον Βόλο και το Πήλιο το τριήμερο 5-7 με σκοπό να “ξεφορτώσουν” τα πλαστά χαρτονομίσματα, βγάζοντας κέρδος.

Κατά τη σύλληψή τους, στην κατοχή τους, καθώς και σε έλεγχο που διενεργήθηκε σε Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του ενός, το οποίο κατασχέθηκε ως μέσο διευκόλυνσης της παράνομης δραστηριότητάς τους, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 1.450 € σε πλαστά χαρτονομίσματα των 50 € και το χρηματικό ποσό των 1.040 € σε γνήσια χαρτονομίσματα και κέρματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο νέοι αγόρασαν τα πλαστά χαρτονομίσματα από Σενεγαλέζο, χωρίς να γίνει γνωστή η τιμή τους. Αμφότεροι είναι άνεργοι και ασχολούνται με τον αθλητισμό, με τον ένα να αγωνίζεται στην τρίτη ποδοσφαιρική κατηγορία.

Οι δύο δεν έχουν ξαναπασχολήσει τις αρχές για κανένα ζήτημα, με τους γονείς τους να βρίσκονται σε κατάσταση σοκ, όταν ενημερώθηκαν για την σύλληψη των παιδιών τους. Οι νεαροί έκαναν λόγο για παρόρμηση, ενώ δήλωσαν μετανιωμένοι ζητώντας συγνώμη. Οι γονείς τους προσέλαβαν Βολιώτισσα συνήγορο υπεράσπισης, ενώ οι δύο κρατούνται μέχρι και την εκδίκαση της υπόθεσης την Τετάρτη.

Προηγούμενο άρθροΒαριά ποινή σε Μπέο-Παπαευσταθίου για την υπόθεση της ΕΡΓΗΛ – Εξοργισμένος ο Δήμαρχος Βόλου
Επόμενο άρθροΖευγάρι έκλεψε κλιματιστικό και σωλήνες στον Σωρό