Σήμερα το πρωί και ώρα 10:00΄ έγιναν τα εγκαίνια της έκθεσης Ζωγραφικής & Κεραμικής “ΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΠΟΥ ΚΡΥΩΝΕ”. Τα έργα είναι δημιουργίες των μαθητών/τριών όλων των τάξεων των 18ου & 29ου Δημοτικών Σχολείων Βόλου, καρπός συνεργασίας με το ΚΔΑΠ Νεάπολης και μέσα από εκπαιδευτικό πρόγραμμα, ταξίδι στην ιστορία του Μικρασιατικού Ελληνισμού από τα προϊστορικά χρόνια μέχρι σήμερα και με αφορμή τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική καταστροφή.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμούς των επισήμων και με δραματοποιημένη αφήγηση «Το άγαλμα που κρύωνε» από την Ε΄ τάξη και των δύο σχολείων. Στη συνέχεια οι προσκεκλημένοι και οι γονείς ξεναγήθηκαν στην έκθεση.

Παρέστησαν ο πρωτοπρεσβύτερος Νικόλαος Νασιώκας, ο Διευθυντής της Α/θμιας Εκπ/σης κ. Πολύζος Γιώργος, η Σύμβουλος Εκπαίδευσης κα. Φακίδου Αναστασία, η Πρόεδρος της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ Δήμου Βόλου κα. Σοφία Χάλαρη, η κα. Τσιμά Ελένη, η προϊσταμένη του 10ου Νηπιαγωγείου κα. Ζούζουλα Κατερίνα, η προϊσταμένη του 32ου Νηπιαγωγείου κα. Μεργιαλή Εύη, οι πρόεδροι των Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων του 18ου & 29ου κα. Μωραΐτου Λίλα & Μεγαγιάννη Χρύσα αντίστοιχα και οι γονείς των μαθητών/τριών της Ε΄ τάξης.
Στις 11:30΄ π.μ. την έκθεση επισκέφτηκε η Υφυπουργός Παιδείας & Θρησκευμάτων κα. Μακρή Ζέττα, η οποία συνεχάρη τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς.
Ευχαριστούμε θερμά την Υπεύθυνη εκπαιδευτικού προγράμματος, επιμελήτρια έκθεσης: Παρασκευή Τσιμά, Ιστορικό-Αρχαιολόγο.

Την υπεύθυνη εργαστηρίου ζωγραφικής: Κατερίνα Γκρίμπα, Εικαστικό.
Την υπεύθυνη εργαστηρίου κεραμικής: Νατάσα Κοντογιάννη, Κεραμίστρια
Την υπεύθυνη εργαστηρίου μουσικοκινητικής αγωγής: Θεοδώρα Μαγαλιού, Μουσικό.
Τις υπεύθυνες εργαστηρίου θεατρικής αγωγής: Ασημένια Ζήση, Θεατρολόγο, Κατερίνα Τσιώνα, Θεατρολόγο.
Δείτε εικόνες: 

Προηγούμενο άρθροΤο ωράριο λειτουργίας των Γραφείων Ταυτοτήτων – Διαβατηρίων στον Βόλο για τις εκλογές
Επόμενο άρθροΕτήσιο Περιφερειακό Συνέδριο για την ανάπτυξη της περιφέρειας από ΣΒΘΚΕ – Επιμελητήριο Μαγνησίας