Στην τελική ευθεία για την εκλογή νέου πρύτανη μπαίνει το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Χθες εξέπνευσε η προθεσμία υποβολής αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους να συμμετέχουν στην διαδικασία και σύμφωνα με πληροφορίες υποψήφιος είναι μόνο ο καθηγητής του τμήματος Κτηνιατρικής, κ. Χαράλαμπος Μπιλλίνης.

Σύμφωνα με τη διαδικασία, η υποψηφιότητα θα πρέπει να συνοδεύεται από τεκμηριωμένη πρόταση με το προτεινόμενο σχέδιο ανάπτυξης του Α.Ε.Ι. σε τοπικό, εθνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο, στους τομείς της ακαδημαϊκής πολιτικής, και ειδικότερα της εκπαιδευτικής και ερευνητικής πολιτικής, της διά βίου μάθησης και εκπαίδευσης, της εξωστρέφειας και διεθνοποίησης του Α.Ε.Ι., της σύνδεσης με την κοινωνία και την οικονομία και ενίσχυσης της καινοτομίας και της αναβάθμισης της ποιότητας του ακαδημαϊκού περιβάλλοντος του Α.Ε.Ι.

Επιπλέον θα πρέπει να περιλαμβάνεται και κατάλογος των μελών Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού (Δ.Ε.Π.), της βαθμίδας του καθηγητή ή αναπληρωτή καθηγητή, πλήρους απασχόλησης του Α.Ε.Ι., που προτείνονται να αναλάβουν το αξίωμα του αντιπρύτανη, καθώς και τους τομείς ευθύνης που προτείνεται να τους ανατεθούν, οι οποίοι δύνανται να αφορούν σε θέματα ακαδημαϊκά, φοιτητικής μέριμνας, έρευνας και καινοτομίας, διά βίου μάθησης, οικονομικών, ανάπτυξης, διοικητικών υποθέσεων και διεθνών σχέσεων και εξωστρέφειας. Ο αριθμός των υποψήφιων αντιπρυτάνεων δεν μπορεί να υπερβαίνει τους τέσσερις.

Σημειώνεται ότι οι αντιπρυτάνεις έχουν θητεία παράλληλη με αυτήν του πρύτανη και η ιδιότητά τους είναι ασυμβίβαστη με την ιδιότητα του εσωτερικού μέλους Συμβουλίου Διοίκησης του Α.Ε.Ι., του Κοσμήτορα, του Προέδρου Τμήματος και του Διευθυντή Τομέα, καθώς και με κάθε επαγγελματική ενασχόληση εκτός του Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος (Α.Ε.Ι.).

Η παρουσίαση της υποψηφιότητας θα γίνει ενώπιον του Συμβουλίου Διοίκησης και της Συγκλήτου. Η διαδικασία ακρόασης και αξιολόγησης θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί σε διάστημα 20 ημερών.

Τα μέλη του Συμβουλίου Διοίκησης θα προχωρήσουν σε μυστική ψηφοφορία για την εκλογή πρύτανη, ο οποίος θα πρέπει να συγκεντρώσει τις οκτώ από τις 11 ψήφους.

Αν δεν συμπληρωθεί η απαιτούμενη πλειοψηφία του πρώτου εδαφίου από τα μέλη του Συμβουλίου Διοίκησης, ο υποψήφιος δεν εκλέγεται πρύτανης και επαναλαμβάνεται η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για το αξίωμα του πρύτανη από την αρχή. Για την εκλογή του πρύτανη στην περίπτωση αυτή απαιτείται η συγκέντρωση της απόλυτης πλειοψηφίας του συνόλου των μελών του Συμβουλίου Διοίκησης.

Σύμφωνα με την προκήρυξη η θητεία του νέου πρύτανη που θα αναδειχθεί, εκπνέει στις 31 Αυγούστου 2026.

Προηγούμενο άρθροΤο Φεστιβάλ Καντίνας στον Βόλο
Επόμενο άρθροΈνταξη στο Σχέδιο Πόλης της περιοχής «Ζώνη Δουκίσσης Πλακεντίας – Πεύκο Πολίτη»