Σε αναβολή έχει οδηγηθεί η δίκη των πέντε ανδρών που συνελήφθησαν τις βραδινές ώρες του Σαββάτου 20 Μαϊου, μια μέρα πριν τις εθνικές εκλογές, καθώς στην κατοχή τους βρεθήκαν πλαστές ταυτότητες και σταυρωμένα ψηφοδέλτια.

Τις κατηγορίες της εξαγοράς ψήφου και παραβίασης της εκλογικής νομοθεσίας σε βαθμό πλημμελήματος αντιμετωπίζουν οι 5 κατηγορούμενοι, 3 εκ των οποίων είναι Ρομά, οι οποίοι συλλήφθηκαν από τις τοπικές αστυνομικές αρχές στο χωριό Σοφάδες στην περιοχή της ευρύτερης Καρδίτσας.

Υπενθυμίζεται πως κατά τη διάρκεια ελέγχου από αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε, εντός οχήματος ιδιοκτησίας ενός εκ των συλληφθέντων, βρέθηκαν 197 Δελτία Ταυτότητας, Διαβατήριο, 2 φωτοαντίγραφα Δελτίων Ταυτότητας καθώς και μία σακούλα με 114 κλειστούς φακέλους που έκαστος περιείχε κάρτα υποψήφιου Βουλευτή και 5 ψηφοδέλτια με «σταυρωμένο» το όνομα του συγκεκριμένου υποψήφιου. Παράλληλα, στην κατοχή δύο εκ των συλληφθέντων βρέθηκε συνολικά το χρηματικό ποσό των 6.060 ευρώ.

Από το Τμήμα Ασφαλείας Καρδίτσας, που διενεργεί τη σχετική προανάκριση, κατασχεθήκαν όλα τα ανωτέρω ανευρεθέντα, καθώς από την έρευνα προκύπτουν στοιχεία για προσέγγιση ψηφοφόρων εντός οικισμού προκειμένου ψηφίσουν τον υποψήφιο Βουλευτή έναντι χρηματικού ποσού. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα κατασχεθέντα ψηφοδέλτια φέρεται να είναι του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αλλά δεν έχει γίνει γνωστό ποιος είναι ο υποψήφιος.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στο Αυτόφωρο με τη δίκη τους να παίρνει αναβολή για αργότερα μέσα στο έτος. Παράλληλα, για το ζήτημα έχει ενημερωθεί ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Καρδίτσας, ο οποίος έχει ζητήσει την έρευνα του περιστατικού.

Προηγούμενο άρθροLive: Η ενημέρωση από τον εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ Ακη Σκέρτσο
Επόμενο άρθροΟι ήρωες αποκτούν σάρκα και οστά