Στα τέλη Σεπτεμβρίου του 2018, σε ειδικό σχολείο του Βόλου, η παιδοψυχολόγος του σχολείου ρώτησε μια μαθήτρια αν ήταν καλά, καθώς, επικοινωνώντας μαζί της από το 2016 σε τακτική βάση, γνώριζε ότι παρουσίαζε συναισθηματικές μεταπτώσεις.

Η μαθήτρια ανέφερε στην παιδοψυχολόγο ότι, πριν από μερικούς μήνες ένας ηλικιωμένος την πλησίασε με πρόσχημα να της δώσει ένα ψαροκόκαλο για την γάτα της και στη συνέχεια την θώπευσε στο στήθος. Ωστόσο δεν ήταν η πρώτη φορά που ο συγκεκριμένος την άγγιξε με αυτό τον τρόπο. Δέκα χρόνια πριν, ασέλγησε πάνω της μέσα στην επιχείρηση του, πρόσθεσε η 16χρονη. Επίσης, είπε στην παιδοψυχολόγο ότι, εκτός από την ίδια, θύμα κακοποίησης έπεσε και η μικρότερη αδελφή της από άλλον ηλικιωμένο, το καλοκαίρι του 2018.

Ετσι, στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο (ΜΟΕ) Λάρισας βρέθηκαν το πρωί της Τρίτης 6 Ιουνίου, κατηγορούμενοι για ασέλγεια σε βάρος δύο ανήλικων κοριτσιών, ένας 81χρονος κι ένας 79χρονος από το Βόλο.
Το Μάρτιο του 2022, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λάρισας επέβαλε κάθειρξη 8 ετών στον πρώτο κατηγορούμενο, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για ασέλγεια σε ανήλικη και κατάχρηση σε ασέλγεια ανήλικης που ήταν ανίκανη να προστατέψει τον εαυτό της, καθώς η κοπέλα αντιμετώπιζε πρόβλημα ελαφράς νοητικής υστέρησης και στον δεύτερο κατηγορούμενο επιβλήθηκε κάθειρξη 9 ετών καθώς κρίθηκε ένοχος για αποπλάνηση ανήλικης και κατάχρηση ανήλικης σε ασέλγεια από πρόσωπο που του το είχαν εμπιστευτεί.

 

Το δικαστήριο, αφού αναγνώρισε στους δύο ηλικιωμένους τα ελαφρυντικά του πρότερου έντιμου βίου και της καλής συμπεριφοράς μετά τις πράξεις τους, επέβαλε στον πρώτο κατηγορούμενο κάθειρξη τεσσάρων ετών και στον δεύτερο συνολική ποινή φυλάκισης πέντε ετών.

Μετά από πρόταση της υπεράσπισης, την οποία έκανε δεκτή το δικαστήριο, οι ηλικιωμένοι θα εκτίσουν τις ποινές στα σπίτια τους, με τον όρο της επιτήρησης από επιμελητή κοινωνικής αγωγής κάθε εξάμηνο.

Προηγούμενο άρθροΠνίγηκε 65χρονος σε παραλία της Μαγνησίας
Επόμενο άρθροΗλικιωμένος στην Πάτρα: Διασώστες του ΕΚΑΒ επαναφέρουν άνδρα στη ζωή – Ξέσπασε σε χειροκροτήματα ο κόσμος