Αυτή ήταν η 51η διάσωση, μίας Κουρούνας νεοσσού. Δύο μέλη, η Λύτρα Μαρία και η Ηγουμένου Γεωργία, της Προσκοπικής Ομάδας Διάσωσης Άγριας Ζωής, της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων του 3ου Συστήματος Αεροπροσκόπων Νέας Ιωνίας Βόλου, παρέλαβαν από την κυρία Μήτσιου Παναγιώτα, φαρμακοποιό, μία Κουρούνα νεοσσό. Η Κουρούνα βρέθηκε στον ουρανό αυτοκινήτου στη διασταύρωση των οδών Πολυμέρη και Τρικούπη στο Βόλο και δεν μπορούσε να πετάξει.
Αφήγηση της διάσωσης…. «Μετά το τηλεφώνημα που πήραμε από την Μήτσιου Παναγιώτα έπρεπε να κατέβουμε στο κέντρο του Βόλου όπου η στάθμευση ήταν πάρα πολύ δύσκολη τελικά καταφέραμε και βρήκαμε ένα χώρο στάθμευσης κοντά στο φαρμακείο της κυρίας. Η μικρή Κουρούνα βρισκόταν επάνω στο ουρανό ενός αυτοκινήτου και δυστυχώς δεν μπορούσε να πετάξει. Είχαμε μία δυσκολία στο να την προσεγγίσουμε γιατί ήτανε πολύ ψηλά και δεν την φτάναμε. Όμως απλώσαμε τη μεγάλη πετσέτα της Π.Ο.Δ.Α.Ζ. και με μία γρήγορη κίνηση ακινητοποιήσαμε την Κουρούνα. Όμως ταυτόχρονα πάνω από τα κεφάλια μας βρίσκονταν οι γονείς της όπου κράζανε συνεχώς και πετούσαν από δέντρο σε δέντρο μετά ανέβαιναν στα μπαλκόνια και κατόπιν πάλι σε δέντρα έχοντας επιθετικές διαθέσεις. Εμείς συνεχίσαμε το έργο μας και παρά την απειλή που νιώθαμε τη βάλαμε μέσα στο χαρτόκουτο, ευχαριστήσαμε την κυρία που μας ενημέρωσε και φύγαμε από το χώρο. Νιώσαμε μία συγκλονιστική εμπειρία και σκεπτόμενοι ιστορίες που είχαμε ακούσει για ανθρώπους που πήγαν να σώσουν κάποια νεογνά και οι κουρούνες τους επιτέθηκαν και τους χτύπησαν στο κεφάλι. Αναρωτιόμασταν μήπως τελικά θα πρέπει να έχουμε και κράνος ασφαλείας σε τέτοιες περιπτώσεις. Πάντως, τέλος καλό όλα καλά».
Σε επικοινωνία με τους ειδικούς από το κέντρο περίθαλψης «Η ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΡΙΑ ΖΩΗ» πραγματοποιήθηκε επισταμένη φροντίδα (καθαρισμός – ενυδάτωση). Μας είπαν «πως ήταν πολύ εξαντλημένη γι’ αυτό θα έπρεπε να την στείλουμε στη Θεσσαλονίκη».
Η Κουρούνα διανυκτέρευσε στην εστία της ένωσης και την επόμενη μέρα την έβαλαν σε καινούργιο χαρτόκουτο και ταξίδεψε δωρεάν για τη Θεσσαλονίκη με το υπεραστικό ΚΤΕΛ Μαγνησίας.
Οσοι αγαπούν τα ζώα και τα πτηνά και θέλουν να ενταχθούν στην Προσκοπική Ομάδα Διάσωσης Άγριας Ζωής μπορούν να επικοινωνήσουν με την κα. Λύτρα Μαρία στο τηλέφωνο 6947707417.
Μπορεί να είναι εικόνα 3 άτομα και κείμενο
Μπορεί να είναι εικόνα κουκαμπούρα
Μπορεί να είναι εικόνα ‎1 άτομο και ‎κείμενο που λέει "‎۱وار YOE ΕΝΩΣΗΠΑΛΑΙΩΝ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ 3ou ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΑΕΡΟΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΙΩΝΙΑΣ ΒΟΛΟΥ‎"‎‎
Μπορεί να είναι εικόνα πουλί και κείμενο που λέει "pa O SNNOS FOMSTE ΕΝΩΣΗ ΠΑΛΑΙΩΝ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ 3ou ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΑΕΡΟΠΡΟΣΚΟΠΩΝ N. ΙΩΝΙΑΣ- ΒΟΛΟΥ"
Μπορεί να είναι εικόνα κουκαμπούρα
Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο και όρνιο
Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο που λέει "Os55o Lrάdugaς ΣΩΜΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ L0 ΑΠΟ: ΕΝΩΣΗ ΠΑΛΑΙΩΝ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΑΕΡΟΠΡΟΣΚΟΠΩΝ N. ΙΩΝΙΑΣ ΛΥΤΡΑ ΜΑΡΙΑ ΤΗΛ. 6947707417 ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΤΗΝΟ ΒΟΛΟΥ Ηκουρούνα βρέθηκε στις στον ουρανό αυτοκινήτου στις οδούς Πολυμέρη- Τρικούπη και μας κάλεσε κ. Μήτσιου Παναγιώτα. Του δώσαμε νεράκι με σύριγγα. Δεν μπορεί να πετάξει. ΠΡΟΣ: ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ÎÎÎΙA‘ ΖΩΗ ΤΗΛ. 6979914852 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΑΛΑΙΩΝ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ 3ou ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΑΕΡΟΠΡΟΣΚΟΠΩΝ N. ΙΩΝΙΑΣ ΒΟΛΟΥ"
Προηγούμενο άρθροRSV: Εγκρίθηκε και στην Ευρώπη το εμβόλιο για τον αναπνευστικό συγκυτιακό ιό
Επόμενο άρθροΚαταδίκη 47χρονου για απόπειρα βιασμού 25χρονης στη Σκιάθο