Η Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη εορτάζεται κάθε χρόνο στις 14 Ιουνίου και είναι αφιερωμένη στην ευαισθητοποίηση του κόσμου για την προώθηση της εθελοντικής αιμοδοσίας και ταυτόχρονα τιμά τον εθελοντή αιμοδότη, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (Π.Ο.Υ).

Το μήνυμα του Π.Ο.Υ. για την καμπάνια φέτος είναι: «Ζούμε, επειδή ΕΣΥ προσφέρεις-Δώσε αίμα, δώσε πλάσμα, μοιράσου τη ζωή, μοιράσου συχνά» και επικεντρώνεται κυρίως στους πολυμεταγγιζόμενους ασθενείς, τονίζοντας την αναγκαιότητα για τακτική προσφορά αίματος και πλάσματος.

Το μήνυμα αυτό αντανακλά την επιβίωση των πολυμεταγγιζόμενων θαλασσαιμικών πασχόντων, οι οποίοι ΖΟΥΝ επειδή ΕΣΥ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙΣ ΑΙΜΑ, σήμερα, συχνά, συστηματικά.
Ένας πάσχοντας από θαλασσαιμία (μεσογειακή αναιμία), που μεταγγίζεται κάθε 15 ημέρες με δύο μονάδες/φιάλες αίμα, χρειάζεται συνολικά 50 φιάλες αίμα το χρόνο για κάθε χρόνο της ζωής του. Η ίδια του η ΖΩΗ αλλά και η ποιότητά της, εξαρτώνται άμεσα από την εθελοντική προσφορά αίματος.

Η εθελοντική και πολύτιμη αιμοδοσία θα γίνει την προσεχή Τετάρτη 14

Ιουνίου 2023 και ώρες: 10.00-13.00 και 18.00-21.00, στην παραλία του Βόλου, δίπλα από το κτίριο Παπαστράτου. Εκεί θα βρίσκεται η Κινητή Μονάδα της Υπηρεσίας Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Βόλου σε συνεργασία με το Σύλλογο Θαλασσαιμίας Ν. Μαγνησίας και με τη συμμετοχή εθελοντικών ομάδων και άλλων φορέων.

Προηγούμενο άρθροΓιορτάστηκε στο Βόλο η «Ημέρα Τιμής των Αποστράτων της Ελληνικής Αστυνομίας»
Επόμενο άρθρο«Έχω απώλεια μνήμης και δεν θυμάμαι ούτε τα δικά μου τραγούδια»