Μαζική ήταν η κινητοποίηση το απόγευμα της Πέμπτης στο Βόλο, που διοργάνωσαν πολιτικά κόμματα, συλλογικότητες, εργατικά σωματεία, φορείς και φοιτητές του πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με αφορμή το τραγικό πολύνεκρο ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου που έγινε υγρός τάφος για εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες. Οι συγκεντρωμένοι εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην πολιτική της Ευρώπης – φρούριο κι εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους του ανθρώπους που διεκδικούν μια καλύτερη ζωή.

Ο Σταύρος Κατσούρας μέλος της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας, ζήτησε μεταξύ άλλων, να σταματήσει το δουλεμπόριο ανθρώπων, τα συμφέροντα, ο ωχαδερφισμός της λογικής της Ευρώπης-φρούριο γιατί η ανθρώπινη ζωή αξίζει πιο πολύ από όλους κι απ’ όλα.

Η Βανέσσα Κατσαρδή εκ μέρους του Ενιαίου Συλλόγου Διδασκόντων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, σημείωσε ότι πρέπει να στηριχθεί ο αγώνας των ανθρώπων για καλύτερη ζωή, καθώς η ανθρώπινη ζωή είναι αδιαπραγμάτευτη.

Η Χρυσούλα Τασολάμπρου, γραμματέας του Συνδικάτου Μετάλλου «Μήτσος Παπαρήγας», τόνισε ότι πρόκειται για έγκλημα που υπογράφουν οι ιμπεριαλιστές και οι κυβερνήσεις τους που καταληστεύουν τους λαούς.

Ο Νίκος Κανελλής από το ΞΕΚΙΝΗΜΑ ανέφερε μεταξύ άλλων ότι το ναυάγιο είναι αποτέλεσμα πολιτικής που εφαρμόζεται χρόνια. Μιας πολιτικής που χτίζει φράχτες στον Έβρο, κάνει Push-backs στο Αιγαίο, διαλύει χώρες στην Αφρική και στην Ασία κι εξαναγκάζει τον κόσμο να πάρει τον δρόμο της προσφυγιάς.

Μια συγκέντρωση έγινε και έξω από το πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στο κτίριο Παπαστράτου κι ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους του Βόλου.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Προηγούμενο άρθροΑποκλείστηκε ο Τσιτσιπάς, 2-1 o Γκασκέ
Επόμενο άρθροΦίδι στο αεροδρόμιο Νέας Αγχιάλου