«Ο κ. Παπαδημούλης και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν διστάζουν για ακόμα μια φορά να συκοφαντήσουν διεθνώς τη χώρα μας», δήλωσε ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Παύλος Μαρινάκης, αναφερόμενος σε ανάρτηση του ευρωβουλευτή για το ναυάγιο.

Ο κ. Μαρινάκης τόνισε πως, «την ώρα που οι γυναίκες και οι άνδρες του Λιμενικού Σώματος δίνουν σκληρό αγώνα στη θάλασσα για να σώσουν τις ζωές εκατοντάδων ανθρώπων, ο κ. Παπαδημούλης, συνεχίζοντας τις απαράδεκτες δηλώσεις μελών της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, διασύρει διεθνώς την χώρα μας επιρρίπτοντας στο Λιμενικό ‘ευθύνες στη διάσωση’».

Και σημείωσε πως ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ «δεν διστάζει να εργαλειοποιήσει πολιτικά το τραγικό ναυάγιο στα διεθνή ύδατα ανοιχτά της Πύλου που συντάραξε την ελληνική κοινωνία».

«Δεν βρίσκει να πει μια κουβέντα για τα εγκληματικά δίκτυα των διακινητών που θέτουν σε κίνδυνο απελπισμένους ανθρώπους, αλλά στοχοποιεί τους διασώστες», προσέθεσε χαρακτηριστικά.

Για να καταλήξει ότι «τα άθλια δίκτυα διακινητών πρέπει να βρουν την απάντηση που τους αξίζει και αυτό γίνεται μόνο μέσα από μια συνεκτική ευρωπαϊκή πολιτική, την οποία η Νέα Δημοκρατία υποστηρίζει σταθερά».

Τι υποστήριξε ο Παπαδημούλης αρχικά

Αντιδράσεις προκάλεσε η αρχική ανάρτηση για το τραγικό ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, ο οποίος έκανε λόγο για «ευθύνες της Ελλάδας στη διάσωση», που «την εκθέτουν».

Η αρχική ανάρτηση Παπαδημούλη, την οποία στη συνέχεια διόρθωσε, ανέφερε:

«Το πολύνεκρο ναυάγιο #Πύλος με πρόσφυγες και μετανάστες, πλήττει τις ευρωπαϊκές αξίες και εκθέτει την Ελλάδα για τις ευθύνες της στη διάσωσή τους. Ε/Β από την Αριστερά, τους Πράσινους και τους Σοσιαλιστές λέμε: Όχι άλλοι υγροί τάφοι στα νερά της Μεσογείου. Στρασβούργο, 15/6/2023».

Πώς το… «μάζεψε» τελικά

Στην διορθωμένη ανάρτηση, ο κ. Παπαδημούλης έγραψε κάπως πιο… γενικά για το θέμα των ευθυνών.

«Το πολύνεκρο ναυάγιο #Πύλος με πρόσφυγες κ μετανάστες, πλήττει τις ευρωπαϊκές αξίες και εκθέτει όσους είχαν ευθύνη & δυνατότητα για τη διάσωσή τους. Ε/Β από την Αριστερά, τους Πράσινους κ τους Σοσιαλιστές λέμε: Όχι άλλοι υγροί τάφοι στα νερά της Μεσογείου. Στρασβούργο, 15/6/2023».



Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΗλίας Κασιδιάρης: Ζήτησε να πάρει θέση για τον αποκλεισμό του από τις εκλογές
Επόμενο άρθροΑναβάλλεται λόγω τριήμερου πένθους η συναυλία της Παρασκευής στον Κήπο του Μεγάρου