Από τη στιγμή που το αλιευτικό, με τους εκατοντάδες μετανάστες, εντοπίστηκε ανοιχτά της Πύλου, το Λιμενικό Σώμα βρισκόταν σε απόσταση, προσφέροντας βοήθεια, την οποία αρνήθηκαν οι επιβάτες.

Όπως έγινε γνωστό, τη στιγμή της βύθισης του σκάφους, περίπου στις 01.40 τα ξημερώματα της Τετάρτης, σκάφος του Λιμενικού, το οποίο διέσωσε όσους έπεσαν στη θάλασσα, βρισκόταν σε κοντινή απόσταση.

Το ερώτημα που προκύπτει εύλογα είναι, γιατί το σκάφος του Λιμενικού δεν κατέγραψε την επιχείρηση της διάσωσης.

«Η ενημέρωση που μου έχει δοθεί είναι ότι οι κάμερες του σκάφους λειτούργησαν επιχειρησιακά για να βλέπουν τι γίνεται ευκρινώς. Δεν έγινε κάποια καταγραφή», είπε, μιλώντας στο MEGA και το Νίκο Ευαγγελάτο, ο εκπρόσωπος Τύπου του Λιμενικού, Νίκος Αλεξίου.

«Αυτό έχω σαν ενημέρωση, δεν έχει γίνει καταγραφή», τόνισε, συμπληρώνοντας:

«Έγινε ενημέρωση 2 παρά από τον καπετάνιο του αλιευτικού ότι έχασε τη μηχανή. Άμεσα τα μέλη του πληρώματος (σ.σ. του Λιμενικού) μπήκαν σε κατάσταση συναγερμού για να πλησιάσουν το πλοίο. Προτεραιότητα ήταν η διάσωση».

Σχετικά με τις αναφορές πως το ελληνικό Λιμενικό προσπάθησε να ρυμουλκήσει το αλιευτικό, ο εκπρόσωπος Τύπου σημείωσε:

«Η απάντηση είναι σαφής. Δεν έγινε σε καμία φάση ουδεμία προσπάθεια ρυμούλκησης του πλοίου».

Ο ίδιος σημείωσε ότι, στην πρώτη προσέγγιση του σκάφους του Λιμενικού στο αλιευτικό, προκειμένου να διαπιστώσει την κατάσταση, ρίχθηκε «ένα μικρό σκοινί, ένας μικρός κάβος, έτσι ώστε να δεθούν τα δύο σκάφη, προκειμένου να μην ξεσύρει το ένα από το άλλο».

Ο κ. Αλεξίου σημείωσε πως δεν υπήρχε συνεργασία από το πλήρωμα του αλιευτικού για να τους παρασχεθεί βοήθεια, έλυσαν οι ίδιοι το σκοινί και ακολούθησαν την πορεία τους που λίγο αργότερα αποδείχτηκε ότι, ήταν προς το θάνατο.

 

Προηγούμενο άρθρο42χρονος σκοτώθηκε σε τροχαίο
Επόμενο άρθροΗ Νατάσσα Μποφίλιου έδωσε συναυλία στον Βόλο εν μέσω τριήμερου εθνικού πένθους – Τι δήλωσε