Στη σύσκεψη συζητήθηκε πώς θα διαφυλαχτούν τα δικαιώματα των διασωθέντων ναυαγών που θα μεταφερθούν στη δομή της Μαλακάσας και των φερόμενων ως διακινητών

Ο πρωθυπουργός, Ιωάννης Σαρμάς, συγκάλεσε σύσκεψη, στην οποία συμμετείχαν οι υπουργοί Επικρατείας, Βασίλειος Σκουρής, Προστασίας του Πολίτη, Χαράλαμπος Λαλούσης, Δικαιοσύνης, Φίλιππος Σπυρόπουλος, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Θεόδωρος Κλιάρης καθώς και οι γγ Αντιεγκληματικής Πολιτικής, Κωνσταντίνος Παπαθανασίου και Υποδοχής Αιτούντων Ασύλου, Εμμανουήλ Λογοθέτης.

Τι συζητήθηκε

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης εξετάστηκαν αναλυτικά όλα τα ζητήματα που αφορούν στον σεβασμό των ατομικών δικαιωμάτων των ναυαγών που επέζησαν, καθώς και τα ειδικότερα δικαιώματα των ναυαγών που είναι ύποπτοι για τη διακίνηση. Εξετάστηκαν, επίσης, κατά τον ίδιο τρόπο όλα τα ζητήματα που άπτονται του σεβασμού των νεκρών του ναυαγίου.

Ο πρωθυπουργός εστίασε το ενδιαφέρον του στον σεβασμό της προσωπικής και οικογενειακής ζωής όσων μεταφέρθηκαν στη δομή της Μαλακάσας με την ενεργοποίηση ιδίως του δικαιώματος επικοινωνίας μέσω τηλεφώνου ή ίντερνετ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΛηστεία στη Λάρισα: Συνταξιούχος ιερέας πήγε για ψώνια σε λαϊκή αγορά με 35.000 ευρώ
Επόμενο άρθροΣυνέντευξη με τον κο Τσιμπανάκο Δημήτρη υποψήφιο βουλευτή ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Μαγνησίας