Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, η εταιρεία ”BioMar Hellenic ABEEI” πραγματοποιεί για δεύτερη συνεχή χρονιά μια σημαντική δράση για τη προστασία του θαλάσσιου οικοσυστήματος του Παγασητικού Κόλπου.

Σε συνεργασία με πιστοποιημένο καταδυτικό συνεργείο και εταιρία ανακύκλωσης και σε συνεννόηση με τον Οργανισμό Λιμένος Βόλου και το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου, η
εταιρία προχωρά και φέτος σε καθαρισμό του βυθού στο λιμάνι του Βόλου, στο παραλιακό μέτωπο μεταξύ της επιβατικής προβλήτας και του κυματοθραύστη. Στόχος της δράσης είναι η απομάκρυνση σκουπιδιών από το βυθό της θάλασσας και η καλλιέργεια οικολογικής συνείδησης στους πολίτες σε θέματα που αφορούν την προστασία των ελληνικών θαλασσών.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, οι δύτες κατάφεραν με τη βοήθεια γερανού ν’ ανασύρουν από το βυθό, αντικείμενα όπως, καροτσάκια, ποδήλατα, πατίνια, καρέκλες, μπαταρίες, μηχανές σκαφών, ελαστικά αυτοκινήτων, υπολείμματα αλιευτικού εξοπλισμού, κ.α. τα οποία προωθήθηκαν σε κέντρο ανακύκλωσης και διαχείρισης αποβλήτων για να γίνει ο διαχωρισμός τους.

Προηγούμενο άρθροΑνδρουλάκης από Πάτρα: Δεν έχουμε κίνδυνο ακυβερνησίας αλλά αλαζονείας της ΝΔ και ασυδοσίας
Επόμενο άρθροΝέο σοκ στο Βόλο-Πέθανε 42χρονος