Σε νέο διαγωνισμό για την παραχώρηση του δημοτικού πάρκινγκ της οδού Φιλελλήνων προχωρά ο Δήμος Βόλου, όπως αποφάσισε πριν από λίγο καιρό το Δημοτικό Συμβούλιο. Σε έκτακτη συνεδρίαση της την Τρίτη, η οικονομική Επιτροπή επικύρωσε τους όρους της σύμβασης με τους οποίους θα γίνει ο διαγωνισμός για τη μίσθωσή του. Όπως προκύπτει από τους όρους σύμβασης, το μίσθωμα και η πρώτη προσφορά ξεκινά από τα 5000 ευρώ μηνιαίως, και η χρονική περίοδος της μίσθωσης είναι διάρκειας δώδεκα ετών.

Το πάρκινγκ της οδού Φιλελλήνων, στην περιοχή ”Κύματα”, κατασκευάστηκε με δημοτικούς πόρους και κόστισε περίπου 10 εκ. ευρώ. Με απόφασή της η σημερινή δημοτική αρχή, προχώρησε σε διαγωνισμό για τη μίσθωσή του ο οποίος απέβη άγονος, με συνέπεια να αναλάβει τη διαχείρισή του ο ίδιος ο Δήμος Βόλου και να το λειτουργεί από το Σεπτέμβριο του 2021. Το πολυώροφο κτίριο στάθμευσης αυτοκινήτων βρίσκεται στη διασταύρωση των οδών Δημητριάδος και Φιλελλήνων, σε οικόπεδο εμβαδού 1295,98 τετραγωνικών μέτρων. Ο πολυώροφος σταθμός αυτοκινήτων αποτελείται από ισόγειο, (6) έξι ορόφους, δώμα και (7) επτά υπόγεια. Η συνολική δυναμικότητα του κτιρίου σε θέσεις στάθμευσης είναι 252 θέσεις.

Ο Δήμος Βόλου είχε κάνει 4 διαγωνισμούς το 2020, οι οποίοι απέβησαν άγονοι. Στη συνέχεια, τον Οκτώβριο του 2020, υποβλήθηκαν 4 προσφορές από εταιρίες, στο Τμήμα Δημοτικής περιουσίας και κληροδοτημάτων, προκειμένου να αναλάβουν τη διαχείρισή του, με την HELLENICANN A.Ε., με έδρα τον Βόλο, να καταθέτει την καλύτερη οικονομική προσφορά ύψους 371.000 € ετησίως και να αναδεικνύεται πλειοδότρια.

Παρ’ όλ’ αυτά, η πλειοδότρια HELENICANN Α.Ε. δεν προσήλθε στην αρμόδιο υπηρεσία του Δήμου Βόλου για να υποβάλει τ’ απαραίτητα δικαιολογητικά, με αποτέλεσμα το πάρκινγκ να καταλήξει στη διαχείριση του Δήμου Βόλου.

Προηγούμενο άρθρο”Μπουμπούκια” παρίσταναν τεχνικούς της ΔΕΗ και λήστευαν ανυποψίαστους Βολιώτες
Επόμενο άρθροΑνδρουλάκης από Πάτρα: Δεν έχουμε κίνδυνο ακυβερνησίας αλλά αλαζονείας της ΝΔ και ασυδοσίας