Η επόμενη μέρα των εκλογών φέρνει ανάγκη για ανασυγκρότηση στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και την Αριστερά γενικότερα, καθώς τα αποτελέσματα της κάλπης έφεραν την είσοδο της ακροδεξιάς στην Βουλή, με σημαντικά ποσοστά.

Στόχος πλέον του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σύμφωνα με την συντονίστρια της Νομαρχιακής Επιτροπής του κόμματος κα. Βανέσσα Κατσαρδή, είναι να “αποτελέσει ανάχωμα στην ακροδεξιά επέλαση”.

Τα πράγματα για την κα. Κατσαρδή “είναι πάρα πολύ σοβαρά”. Μια βουλή “με όλες τις ακροδεξιές εκφάνσεις” βάζει την Αριστερά μπροστά στις ευθύνες της σύμφωνα με την συντονίστρια.  Έτσι λοιπόν για την κα. Κατσαρδή η είδηση των αποτελσμάτων των εκλογών δεν βρίσκεται στην μεγάλη νίκη της Νέας Δημοκρατίας αλλά στην “ακροδεξιά επέλαση”.

Τώρα όσον αφορά τα ποσοστά που συγκέντρωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, τόσο στις χθεσινές αλλά και στις εκλογές του Μαϊου, η κα. Κατσαρδή ανέφερε χαρακτηριστικά πως παρά τις προσπάθειες του κόμματος τον τελευταίο μήνα για να αλλάξει το σκηνικό της ήττας, “όταν έχεις συστηματικά εκπαιδεύσει την κοινωνία προς έναν λόγο που έχει στοιχεία πατριδοκαπηλείας, αδιαφορείς εντελώς για τους δημοκρατικούς θεσμούς, που δεν τρέχει τίποτα να σκοτώνονται τα παιδιά μας και όλα αυτά είναι σε ένα περιβάλλον και σε ένα πλαίσιο ΜΜΕ που αδιαφορούν. Δυστυχώς με μαθηματική ακρίβεια οδηγούμαστε σε αυτό το αποτέλεσμα, το οποίο δεν θα μπορούσε να αλλάξει ο ΣΥΡΙΖΑ σε έναν μήνα, όσους λαγούς κι αν έβγαζε από το καπέλο”.

Για την επόμενη μέρα του κόμματος, η κα. Κατσαρδή τόνισε ότι όλα θα τεθούν προς συζήτηση στα συλλογικά όργανα του κόμματος, γεγονός που επιβεβαίωσε και στην ομιλία του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος έθεσε τον εαυτό του στην κρίση των μελών του κόμματος.

Προηγούμενο άρθροΠότε καταβάλλονται οι συντάξεις Ιουλίου – Οι ημερομηνίες ανά ταμείο
Επόμενο άρθροΣυνεδρίαση του «διευρυμένου» Διοικητικού Συμβουλίου της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών Βόλου