Παρά την ικανοποίηση για την διατήρηση και μερική αύξηση των ποσοστών του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στις δεύτερες εκλογές, προβληματισμός επικρατεί στις τάξεις του κόμματος για την άνοδο της ακροδεξιάς στο ελληνικό πολιτικό σκηνικό.

Όπως ανέφερε ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Μαγνησίας του κόμματος Νίκος Πολίτης, οι κάλπες και ο ελληνικός λαός απέδειξε ότι η άνοδος του ΠΑΣΟΚ Κίνημα Αλλαγής είναι σταθερή, καθώς σύμφωνα με τον κ. Πολίτη το ΠΑΣΟΚ “διατήρησε τις δυνάμεις του σε αντιδιαστολή με τους έτερους προοδευτικούς χώρους, οι οποίοι έχουν αρχίσει και υποχωρούν”.

“Όπως έχουμε πει, θα συνεχίσουμε να ασκούμε την πολιτική μας, για ένα σοβαρό κοινωνικό κράτος, για να μην έχουμε μείωση ανισοτήτων, για να μην έχουμε μια κυβερνητική πολιτική συντηρητική, διότι βλέπουμε δυστυχώς μια άνοδο του χώρου της κεντροδεξιάς”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πολίτης.

Για αυτή την αιφνίδια άνοδο της ακροδεξιάς, ο κ. Πολίτης υποστήριξε ότι οι ευθύνες σίγουρα βαρύνουν από τη μια τον ΣΥΡΙΖΑ που μπήκε στη διαδικασία να αλιεύσει ψήφους από εκεί, προσπαθώντας να “χαϊδέψει” εκείνη την ιδεολογική ομάδα, και από την άλλη τα μεγάλα κεφάλια, που προσπάθησαν να δημιουργήσουν τα συνθήκες και τις προϋποθέσεις, ώστε να καταφέρουν να εμποδίσουν την είσοδο της ακροδεξιάς στη Βουλή.

Ο κ. Πολίτης συνέχισε λέγοντας πως “το ΠΑΣΟΚ Κίνημα Αλλαγής δεν εισακούστηκε σε κάποιες τροποποιήσεις που πρότεινε και δυστυχώς βλέπουμε υψηλότατα ποσοστά της ακροδεξιάς στη Βουλή”.

«Ευελπιστούμε να μη δημιουργηθούν προβλήματα, ανάλογα με αυτά της περιόδου 2012-15», επισήμανε ο κ. Πολίτης.

Προηγούμενο άρθροΠαιδικοί σταθμοί ΕΣΠΑ 2023-2024: Ποια ΑΦΜ μπορούν να υποβάλουν αίτηση
Επόμενο άρθροΑντίδραση της Πόπης Τσαπανίδου για βίντεο του Τάκη Ζαχαράτου: «Βαρύτατη σεξιστική επίθεση»