Δεν φταις εσύ, η φαντασία μας τα φταίει (που σε έπλασε όπως ήθελε αυτή) και η παράφραση του γνωστού άσματος ενδεχομένως να περιγράφει πιο σωστά την παρούσα πολιτική κατάσταση μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης. Από τη μία είναι η αντιπαράθεση ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ για τις δηλώσεις του Στέφανου Κασσελάκη περί υπουργών δολοφόνων για τα Τέμπη και από την άλλη η κατάσταση στην Κουμουνδούρου. Μετά τις αντιδράσεις – και μάλιστα και από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ – γίνεται προσπάθεια το κόμμα να εξηγήσει τι ακριβώς είπε ο πρόεδρος, με συνεργάτες του να αναφέρουν ότι παρερμηνεύτηκαν οι δηλώσεις του.

Στο προεκλογικό αυτό τοπίο, η ΝΔ δεν έχασε χρόνο και ανέβασε τους τόνους από την πρώτη στιγμή της δήλωσης του κ. Κασσελάκη. Έκανε λόγο για χυδαιότητα, αθλιότητα και πως η κατηφόρα δεν έχουν τελειωμό, με τη ΝΔ να κατηγορεί τον Στέφανο Κασσελάκη για Πολακισμό. Σκληρή ήταν η απάντηση που έδωσε ο ίδιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στη ΝΔ προ ημερών.

«Ομολογώ ότι δεν περίμενα επίσημη αντίδραση από τη ΝΔ γι’ αυτά που είπα συνομιλώντας – όπως κάνω καθημερινά – με πολίτες», είπε ο Στέφανος Κασσελάκης και πρόσθεσε: «Πολιτικοί πάνε και φιλάνε χέρια το Πάσχα, το παίζουν ευσεβείς, και μετά πηγαίνουν στη Βουλή και συγκαλύπτουν εγκλήματα, με κορυφαίο το έγκλημα των Τεμπών».

“Η φράση «υπουργοί δολοφόνοι» δεν ειπώθηκε από το στόμα του κ. Κασσελάκη”, αναφέρει σήμερα Τετάρτη η εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Βούλα Κεχαγιά (Real FM).  Η ακριβής φράση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ είναι: «πάνε και φιλάνε τα χέρια μέσα στο Πάσχα και ψηφίζουν και συγκαλύπτουν υπουργούς που σκοτώνουν παιδιά» και σύμφωνα με την κ. Κεχαγιά το «υπουργοί δολοφόνοι», δεν έχει ειπωθεί. “ Όταν εγώ μίλησα για παρερμηνεία, αφορούσε αυτό ακριβώς. Ότι δεν ειπώθηκε το «δολοφόνοι υπουργοί». Αυτή η φράση”, προσθέτει η κ. Κεχαγιά.

Παράλληλα, άλλο δημόσιο δρόμο τράβηξαν ο Χρήστος Σπίρτζης και ο Γιώργος Βασιλειάδης, με αφορμή το σιδηροδρομικό έγκλημα στα Τέμπη, οι οποίοι διαχώρισαν την άποψη τους. Ο πρώην υπουργός Μεταφορών επί ΣΥΡΙΖΑ  κ. Σπίρτζης (ΣΚΑΙ) συνέστησε «διερεύνηση και ψυχραιμία» και είπε ότι δεν υιοθετεί τη δήλωση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και ζήτησε να μην υιοθετούνται «λαϊκίστικα μοντέλα». «Δε βοηθάνε» και πρόσθεσε «όπως δε βοήθησε η εργαλειοποίηση από τη Ν.Δ. της φωτιάς στο Μάτι».

Μιλώντας το πρωί στο Action24 ο πρώην γραμματέας της Κουμουνδούρου Γιώργος Βασιλειάδης είπε ότι εγώ δε θα χρησιμοποιήσω ποτέ λεκτικές ακρότητες που δημιουργούν στίγματα στο πολιτικό σύστημα σε μια περίοδο που χρειάζεται πολιτικοποίηση και επαναφορά της πολιτικής στο επίκεντρο της ατζέντας».

ΝΔ: κατάντια της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης

Σε εκ νέου ανακοίνωση που εξέδωσε το κόμμα, η κ. Κεχαγιά ρίχνει ευθύνες και πυρά στην Νέα Δημοκρατία, λέγοντας ότι έχουν κάνει την παρερμηνεία «επιστήμη». “Αφού απομόνωσαν τα λεγόμενα του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανου Κασσελάκη, παρερμηνεύουν τις δηλώσεις μου για το τι εστί παρερμηνεία. Ας ασχοληθούν με τα προβλήματα της κοινωνίας κι ας αφήσουν τη λάσπη. Κούρασαν”, αναφέρει στην ανακοίνωσή της.

Νωρίτερα, η ΝΔ άσκησε σκληρή κριτική με δήλωση του Εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Νίκου Ρωμανού. Ο ίδιος αναφέρει ότι μετά το χθεσινό ρεσιτάλ χυδαιότητας του κ. Κασσελάκη, η κα Κεχαγιά προσπάθησε σήμερα να μαζέψει τα ασυμμάζευτα αντιμετωπίζοντας τους πολίτες ως ιθαγενείς και υποστηρίζοντας ότι οι δηλώσεις που ο ίδιος ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανήρτησε στα social media «παρερμηνεύθηκαν»… Επισημαίνεται δε ότι ο  κ. Βασιλειάδης και άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ διαχωρίζουν τη θέση τους από τις «παρερμηνευμένες» αναρτήσεις του Προέδρου τους, ουσιαστικά αδειάζοντάς τον, προς τιμήν τους.

“Ωστόσο, ο κ. Κουρουμπλής βγήκε και δήλωσε ευθαρσώς ότι συμφωνεί με τον κ. Κασσελάκη για τους «υπουργούς – δολοφόνους»!  Φυσικά, δεν προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση καθώς είναι ο ίδιος που είχε αποκαλέσει παλαιότερα την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, κυβέρνηση δολοφόνων. Τότε, βέβαια, είχε διαγραφεί από την ηγεσία του κόμματός του. Σήμερα απλώς ακολουθεί τη γραμμή της νέας ηγεσίας. Αυτή είναι η κατάντια της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθρο«Η αποφυλάκιση Κασιδιάρη δεν είναι υποχρεωτική – Η ευθύνη ανήκει στους δικαστές», λένε οι δικηγόροι των Αιγυπτίων
Επόμενο άρθρο«Έπαθα κατάθλιψη μετά το “Τι ψυχή θα παραδώσεις μωρή”»