Στο Δικαστήριο έφτασε οικογένεια επαγγελματιών, οι οποίοι κατήγγειλαν στην Αστυνομία την 43χρονη κόρη τους, όπου και έκαναν λόγο για ανυπόφορες συνθήκες. Σύμφωνα με τους ίδιους, η κόρη τους ζητάει χρήματα και εάν εκείνοι δεν δεχθούν να της δώσουν τότε ξεκινάνε έντονα φραστικά επεισόδεια, απειλές, επιθέσεις και ζημιές στο σπίτι.

Το περιστατικό που από ότι φαίνεται ξεχείλισε το ποτήρι και οδήγησε στην καταγγελία, ήταν η κλοπή από το σπίτι και πώληση μια ακριβής τηλεόρασης, την οποία σύμφωνα με τις καταγγελίες έδωσε η 43χρονη για να εξασφαλίσει την δόση της. Η 43χρονη παραδέχθηκε ότι πήρε την τηλεόραση, ενώ δεσμεύτηκε ότι θα φύγει άμεσα από το σπίτι και θα αναζητήσει εργασία για να συντηρεί τον εαυτό της. Όταν ρωτήθηκε εάν έχει μέρος να μείνει, η κατηγορούμενη υποστήριξε πως θα συγκατοικήσει με τον σύντροφό της.

Το περιστατικό έλαβε μέρος το βράδυ του Σαββάτου, ενώ ο 81χρονος πατέρας αντιλήφθηκε την κλοπή την Κυριακή, όταν και απευθύνθηκε στις αρχές. Η 43χρονη συνελήφθη το απόγευμα της Κυριακής καθώς αντιμετώπιζε κατηγορίες για ενδοοικογενειακή απειλή, ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη, εξύβριση και κλοπή.

Στο Δικαστήριο κατέθεσαν ως μάρτυρες κατηγορίες οι δύο γονείς της κατηγορουμένης. Μάλιστα η 43χρονη δεν είναι η μόνη που αντιμετωπίζει προβλήματα με τις αρχές, καθώς επίσης ο αδερφός της εκτίει ποινή για αδικήματα που αφορούν ναρκωτικές ουσίες.

Αξίζει να σημειωθεί πως στο Δικαστήριο ακούστηκαν διαφορετικές εκδοχές από την κατάσταση που επικρατεί στο σπίτι, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες η 43χρονη έχει επίσης καταθέσει μήνυση κατά του πατέρα της, τον οποίο κατηγορεί ότι ξεκινάει τις φασαρίες και τα επεισόδια μεταξύ τους.

“Της δίνω χρήματα, γιατί ντρέπομαι τη γειτονιά που κάθε μέρα ακούει φωνές, βγαίνει στα παράθυρα και ρωτάει αν θέλουμε βοήθεια. Δεν είναι ζωή αυτή. Της είπα να φύγει από το σπίτι και μου είπε εσύ να φύγεις”, ισχυρίστηκε στο Δικαστήριο ο 81χρονος πατέρας.

Μάλιστα όταν ρωτήθηκε εάν νιώθει απειλή από την κόρη του, εκείνος υποστήριξε πως δεν την φοβάται, αλλά το μόνο που τον νοιάζει είναι να μην ακούγονται στην γειτονιά.

Στη συνέχεια κατέθεσε η μητέρα της 43χρονης, η οποία τόνισε πως η κόρη της αντιμετωπίζει χρόνιο πρόβλημα με ουσίες, ενώ στο παρελθόν έχει παρακολουθήσει πρόγραμμα απεξάρτησης. Ανέφερε πως τα εγγόνια της (παιδιά της μεγαλύτερης κόρης της) φοβούνται όταν ακούνε την 43χρονη και τον πατέρα της να μαλώνουν, ενώ υποστήριξε πως όταν αρνείται να δώσει λεφτά στην κόρη της, εκείνη γίνεται έξαλλη τους επιτίθεται και σπάει πράγματα και συσκευές στο σπίτι.

H 43χρονη παρότι παραδέχθηκε ότι πήρε την τηλεόραση και την πούλησε για 50 ευρώ αρνήθηκε ότι επιτίθεται στους γονείς της, υποστηρίζωντας πως αντιδράει από άμυνα. Ισχυρίστηκε πως τα χρήματα τα χρειάζεται για προσωπικά είδη υγιεινής, ενώ έχει σταματήσει την συστηματική χρήση ναρκωτικών ουσιών. Σε ερώτηση της Εισαγγελέα για το εάν συνεχίζει την χρήση, η 43χρονη υποστήριξε πως κάνει χρήση κάνναβης ανά 3 με 4 μέρες. Η κατηγορούμενη δήλωσε πως οι γονείς της δεν την θέλουν στο σπίτι και της αναφέρονται με προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, ενώ δεσμεύτηκε να φύγει από το σπίτι και να βρει εργασία.

Η εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή της κατηγορούμενης και το Δικαστήριο την καταδίκασε σε συνολική ποινή φυλάκισης 9 μηνών χωρίς αναστολή, καθώς είχε παλιότερη καταδίκη για φορολογικό αδίκημα, με δικαίωμα έφεσης, που έχει αναστέλλουσα δύναμη, μέχρι να δικαστεί στο Εφετείο.

 

Προηγούμενο άρθροΚλέλια Ρενέση: Ανάρτηση για τις εκλογές – «Μην κλαίτε τον πεθαμένο, μην υποκρίνεστε ότι δεν το περιμένατε»
Επόμενο άρθροΞεκίνησε η καταμέτρηση των ψήφων στο Πρωτοδικείο Βόλου – Ομαλά και γρήγορα κυλάει η διαδικασία