Έπεσε και επίσημα χθες η αυλαία των εκλογών, καθώς ολοκληρώθηκε η μέτρηση και επιβεβαιώση των ψήφων, με το αποτέλεσμα των εκλογών στη Μαγνησία να επικυρώνεται από το Πρωτοδικείο Βόλου.

Πιο συγκεκριμένα, με την λήξη της διαδικασίας της μέτρησης των ψηφοδελτίων συνεδρίασε το Πολυμελές Πρωτοδικείο Βόλου, όπου επικυρώθηκε το αποτέλεσμα και εγκρίθηκε η αποστολή των τελικών πινάκων στο Υπουργείο Εσωτερικών, όπως επίσης και στον Άρειο Πάγο.

Υπενθυμίζεται, ότι η μέτρηση είχε ξεκινήσει προχθες το μεσημέρι, όταν και έφτασαν στο Πρωτοδικείο όλοι οι σάκοι από τους δήμους της Μαγνησίας. Υπήρξε μικρή καθυστέρηση στην αποστολή των σάκων από απομακρυσμένες περιοχές του Πηλίου όπως το Τρίκερι, αλλά και από τα νησιά των Σποράδων, όπου και τα δρομολόγια των πλοίων είναι περιορισμένα.

Η μέτρηση ολοκληρώθηκε κοντά στις 9 το βράδυ της Δευτέρας, ενώ χθες Τρίτη έτρεξαν οι διαδικασίες της επικύρωσης του αποτελέσματος. Αξίζει να σημειωθεί πως αντίθετα με τις εκλογές του Μαϊου, η διαδικασία της μέτρησης κύλησε πολύ πιο γρήγορα καθώς η ψήφος γινόταν με λίστα υποψηφίων και όχι με σταυρό προτίμησης. Επίσης για τον ίδιο λόγο ο νόμος δεν προβλέπει πιθανά αιτήματα επανακαταμέτρησης από τους υποψηφίους.

Με την συνεδρίαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Βόλου δόθηκε εντολή αποστολής των αποτελεσμάτων στη Μαγνησία στο Υπουργείο Εσωτερικών και στον Άρειο Πάγο, τόσο ηλεκτρονικά όσο και με μεταφορική εταιρεία.

Προηγούμενο άρθροΤι λένε τα ζώδια για σήμερα Τετάρτη 28 Ιουνίου 2023
Επόμενο άρθροΣαν σήμερα 28 Ιουνίου