Ιστορία ζωής θα έχει να λέει 44χρονος Ιταλός, ο οποίος ήρθε στον Βόλο για τον μήνα του μέλιτος και κατέληξε στα Δικαστήρια. Ο άτυχος άντρας πέρασε ένα αγχωτικό 24ωρο με την σύζυγό του, αλλά ευτυχώς στο τέλος αθωώθηκε και συνεχίζει τις διακοπές του.

Το περιστατικό έλαβε μέρος το απόγευμα της Τρίτης, όταν και το ζευγάρι έφτασε στον Βόλο με την μηχανή τους. Οι νιόπαντροι έφτασαν στο διαμέρισμα που είχαν κλείσει μέσω airbnb, αφήνοντας την μηχανή στον απέναντι δρόμο.

Το συμβάν περιέγραφε στο Δικαστήριο ο ιδιοκτήτης του σπιτιού, ο οποίος παρότι δεν κλήθηκε ως μάρτυρας, ζήτησε να καταθέσει για να βοηθήσει τον Ιταλό τουρίστα να ξεμπερδέψει από την παρεξήγηση. Ο μάρτυρας εξήγησε, ότι ζήτησε από τον 44χρονο να φέρει την μηχανή μπροστά από το σπίτι για να είναι πιο ασφαλής. Όταν όμως ο Ιταλός τη μετέφερε με τα χέρια, το βαλιτσάκι που είχε στα πλάγια βρήκε σε ένα αυτοκίνητο με αποτέλεσμα να το γδάρει.

Παρότι ο 44χρονος προθυμοποιήθηκε να καλύψει χρηματικά τις ζημιές, η ιδιοκτήτρια του αυτοκινήτου τον κατήγγειλε στην αστυνομία. Εκεί ήταν που όλα πήγαν στραβά για τον τουρίστα. Περιμένωντας την αστυνομία, ο 44χρονος για να αντιμετωπίσει τη ζέστη φέρεται να ήπιε μια μπύρα. Όταν έφτασε η αστυνομία, του έκανε έλεγχο αλκοτέστ με αποτέλεσμα η μέτρηση να είναι κοντά στο όριο και να τον συλλαμβάνει.

Το ζευγάρι ήταν πρόθυμο να συνεργαστεί με τις αρχές, για να λυθεί η παρεξήγηση για το αλκοόλ. Μάλιστα η σύζυγος του Ιταλού έψαχνε δικηγόρο που να μιλάει Ιταλικά, καθώς το επίπεδο των Αγγλικών τους δεν ήταν πολύ υψηλό. Τελικά ο 44χρονος παρουσιάστηκε στο Δικαστήριο μόνος με διερμηνέα έναν αστυνομικό που είχε υπηρεσία εκείνη την ώρα.

Ο Ιταλός επιβεβαίωσε τις δηλώσεις του μάρτυρα, εξηγώντας παράλληλα πως δεν οδήγησε ποτέ την μηχανή όταν είχε καταναλώσει αλκοόλ, ενώ η ζημιά έγινε όταν κουβαλούσε το όχημα με τα χέρια του.

Όπως ήταν αναμενόμενο, το Δικαστήριο, προς ανακούφιση του άτυχου τουρίστα και της γυναίκας του, τον απάλλαξε από τις κατηγορίες για οδήγηση υπό την επήρεια μέθης.

 

Προηγούμενο άρθροΣτη Βουλή μέχρι τις αρχές Αυγούστου τα πρώτα 8 μέτρα της κυβέρνησης
Επόμενο άρθροΒόλος: Βαριά ποινή φυλάκισης σε 41χρονο οδηγό – Έκανε ελιγμούς μεθυσμένος στον ΠΑΘΕ