Βαριά ποινή περίμενε τον 41χρονο Αθηναίο που κάθισε στο τιμόνι μεθυσμένος και έκανε ελιγμούς στον ΠΑΘΕ κυνηγώντας ένα φορτηγό. Το Δικαστήριο έκρινε τον οδηγό ένοχο για τις κατηγορίες της επικίνδυνης οδήγησης και οδήγησης υπό την επήρεια μέθης, επιβάλλοντάς του συνολική ποινή φυλάκισης 2 ετών και 4 μηνών με μερική έκτιση ενός μήνα. Παρότι η ποινή επιβλήθηκε χωρίς αναστολή, η έφεση έχει αναστέλλουσα δύναμη, με αποτέλεσμα ο 41χρονος να μην οδηγείται άμεσα στη φυλακή.

Αξίζει να σημειωθεί πως η δίκη είχε ξεκινήσει στις 15 Ιουνίου, αλλά είχε διακοπεί τότε καθώς το Δικαστήριο ήθελε να εξετάσει το βιντεοληπτικό υλικό από τις κάμερες της τροχαίας στον αυτοκινητόδρομο. Το περιστατικό είχε λάβει μέρος το απόγευμα της προηγούμενης μέρας, όταν ο 41χρονος επέστρεφε από την Στυλίδα στην Αθήνα. Όσο οδηγούσε, είδε έναν οδηγό φορτηγού να κάνει μια επιτόπια αναστροφή και εκνευρίστηκε με αποτέλεσμα να επιταχύνει και να κάνει ελιγμούς για να τον φτάσει και να τον καταγγείλει στην τροχαία. Βέβαια, οι άνθρωποι της τροχαίας βρήκαν τον 41χρονο και σε έλεγχο αλκοτέστ βρήκαν 1,76 mg/l αίματος στην πρώτη μέτρηση και 1,54 στην δεύτερη, με αποτέλεσμα να τον συλλαμβάνουν αμέσως.

Στην υπεράσπιση του ο 41χρονος δήλωσε, ότι τον είχαν κεράσει τσίπουρα πριν φύγει για Αθήνα, αναγνωρίζωντας πως οδηγούσε μεθυσμένος. Υποστήριξε πως ακολούθησε τον οδηγό του φορτηγού για να τον καταγγείλει στην αστυνομία για επικίνδυνη οδήγηση, καθώς όπως ισχυρίστηκε, στο παρελθόν ένας φίλος του είχε χάσει τη ζωή του σε παρόμοιο περιστατικό. Μάλιστα ο συνήγορός του είχε ζητήσει την επιείκια του Δικαστηρίου, υποστηρίζωντας πως τους επικίνδυνους ελιγμούς τους είχε κάνει, ώστε να φέρει στις αρχές τον οδηγό που έκανε παράνομη αναστροφή.

Βέβαια οι παραπάνω ισχυρισμοί δεν φάνηκαν να πείθουν το Δικαστήριο, καθώς ο κατηγορούμενος ήταν πολύ πάνω από το επιτρεπτό όριο, με την υπεράσπιση να μην μπορεί να αντικρούσει αυτή τη σοβαρότατη κατηγορία.

Εκτός της ποινής φυλάκισης, αφαιρέθηκε από τον 41χρονο το δίπλωμά του για ένα έτος, όπως επίσης και οι πινακίδες με την άδεια οδήγησής για έξι μήνες, ποινές οι οποίες λειτουργούν αθροιστικά με εκείνες της Τροχαίας.

Προηγούμενο άρθροΒόλος: Ιταλός τουρίστας ήρθε για τον μήνα του μέλιτος και κατέληξε στα Δικαστήρια
Επόμενο άρθροΕΚΑΒ: Ποιο είναι το σχέδιο ενίσχυσης της υπηρεσίας