Η συνολική αξία των μετοχών της Apple ξεπέρασε και πάλι την Παρασκευή το φράγμα των 3 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, καθώς ο κλάδος της τεχνολογίας δείχνει να ανακακάμπτει και οι επενδυτές ποντάρουν στην επέκταση της εταιρείας στην εικονική πραγματικότητα.

Οι μετοχές της Apple σημείωσαν άνοδο 1,3% στα 191,99 δολάρια στις πρωινές συναλλαγές. Έχουν εκτιναχθεί σχεδόν 46% από την αρχή του κόσμου και, στην τρέχουσα τιμή, η αξία της εταιρείας ανέρχεται στα 3,02 τρισεκατομμύρια δολάρια.

 Για δεύτερη φορά

Kάτι ανάλογο είχε συμβεί και στις ενδοημερήσιες συναλλαγές στις 3 Ιανουαρίου 2022, πριν κλείσει η συνεδρίαση ακριβώς κάτω από αυτό το όριο.

Η λιγότερο από την αναμενόμενη πτώση των πωλήσεων της Apple στην πιο πρόσφατη τριμηνιαία έκθεσή της ανέδειξε την ανθεκτικότητα του τεχνολογικού γίγαντα σε μια αβέβαιη οικονομία και ενίσχυσε τη φήμη του μεταξύ των επενδυτών.

Επί του παρόντος, τέσσερις άλλες εταιρείες των ΗΠΑ έχουν αποτίμηση άνω του 1 τρισεκατομμυρίου δολαρίων – η Alphabet, η Microsoft, η Amazon και η Nvidia.

H Apple παρουσίασε πρόσφατα τα γυαλά μικτής πραγματικότητας Vision Pro (Reuters)

Η τρελή «κούρσα» της μετοχής

Το 2007 όταν κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το iPhone, η κεφαλαιοποίηση της εταιρείας ανήλθε για πρώτη φορά στα 100 δισ. δολάρια.

Η Apple χρειάστηκε 7.874 συνεδριάσεις από το ντεμπούτο της στο χρηματιστήριο για να φθάσει στα 500 δισ. δολάρια κεφαλαιοποίησης, σύμφωνα με τα στοιχεία του Dow Jones, στις 29 Φεβρουαρίου 2012. Έκτοτε η εταιρεία χρειάστηκε 1.617 συνεδριάσεις για να διπλασιάσει την αποτίμησή της και να φτάσει στο ορόσημο 1 τρισ. δολαρίων στις 2 Αυγούστου 2018.

Στη συνέχεια, η εταιρεία χρειάστηκε 466 συνεδριάσεις για να φτάσει το 1,5 τρισ. δολάρια και ξεπέρασε τα 2 τρισ. δολάρια 50 ημέρες μετά. Μετά από 258 συνεδριάσεις έφθασε τα 2,5 τρισ. δολάρια, όμως από τότε έχει κατεβάσει ταχύτητα στην «κούρσα» για τα 3 τρισ. δολάρια, καθώς αυτή τη στιγμή καταγράφει 477 συνεδριάσεις από τη στιγμή που έκλεισε στα 2,5 τρισ. δολάρια.

Πηγή: OT.gr

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΗ Ατλέτικο επαναφέρει το παλιό σήμα της, υπό την πίεση των οπαδών
Επόμενο άρθροΩρωπός: Αυτός είναι ο 23χρονος με το πατίνι που επιχείρησε να βιάσει 69χρονη