Μπορεί να είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι σχεδιάζει να αφήσει την αυτοκρατορία του στα 10 παιδιά του.

Ο Έλον Μασκ τόνισε πρόσφατα ότι δεν θα κάνει τα παιδιά του αυτόματα μετόχους στις εταιρείες του, απλώς και μόνο επειδή είναι απόγονοί του. Αντίθετα, ισχυρίζεται ότι είναι κάτι για το οποίο θα πρέπει να εργαστούν αν είναι αυτό που θέλουν πραγματικά, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα Therichest.

«Προσέγγιση με βάση την αξία»

«Σίγουρα δεν ανήκω στη σχολή που δίνω αυτόματα στα παιδιά μου κάποιες μετοχές των εταιρειών, ακόμα κι αν δεν έχουν κανένα ενδιαφέρον ή διάθεση ή ικανότητα να διοικούν την εταιρεία», διευκρίνησε. «Νομίζω ότι αυτό είναι λάθος», πρόσθεσε.

Σε γενικές γραμμές, ο Μασκ ανέφερε ότι τα στελέχη που αφήνουν μετοχές της εταιρείας τους στην οικογένειά τους απλώς λόγω της συγγένειας είναι προβληματικά, ειδικά όταν το άτομο δεν είναι παθιασμένο ή δεν είναι ικανό να αναλάβει την ευθύνη.

Αντίθετα, ο Ιλον ενέκρινε μια «προσέγγιση με βάση την αξία» που ανταμείβει τα άτομα εντός της εταιρείας που δείχνουν πρωτοβουλία, ανεξάρτητα από το αν είναι συγγενείς εξ αίματος ή όχι.

Ο Ιλον έχει καθαρή περιουσία 234,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων και βρίσκεται πίσω από μια πληθώρα εταιρειών, συμπεριλαμβανομένων των  Twitter,SpaceX, PayPal, Tesla και Neuralink.

Η σχέση με τα παιδιά του

Η σχέση του δισεκατομμυριούχου με τα παιδιά του παραμένει μεγάλο μυστήριο, συμπεριλαμβανομένου του αν κάποιο έχει εκφράσει ενδιαφέρον να ασχοληθεί με τις επιχειρήσεις του.

Στο παρελθόν, ο εκκεντρικός δισεκατομμυριούχος έχει πει ότι διατηρεί από κοινού την επιμέλεια των μεγαλύτερων παιδιών του. Πέρυσι όμως, ένα από τα παιδιά του, δήλωσε δημόσια ότι δεν ήθελε να έχει καμία σχέση μαζί του.

Όταν έκανε αίτηση για νομική αλλαγή φύλου και ονόματος, η Βίβιαν Γουίλσον δήλωσε ότι ήθελε να αποστασιοποιηθεί από τον πατέρα της.

Ο Μασκ αργότερα απάντησε στη δημόσια παραδοχή της κόρης του, αλλά δεν έδωσε κάποια ένδειξη ότι ελπίζει να φτιάξει τη σχέση τους.

«Είναι πλήρης κομμουνισμός […] και μια γενική αίσθηση ότι αν είσαι πλούσιος, είσαι κακός», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla στους Financial Times. «Μπορεί [η σχέση] να αλλάξει, αλλά έχω πολύ καλές σχέσεις με όλα τα άλλα [παιδιά]. Δεν μπορώ να τα κερδίσω όλα».

Η σχέση του, με μερικά, αν όχι όλα τα παιδιά του, φαίνεται αδύναμη και μπορεί να γίνει ακόμα πιο περίπλοκη τώρα που αποκάλυψε δημόσια ότι δεν τους αφήνει κανένα περιουσιακό στοιχείο.



Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΣυμφωνία με Σαματά, απομένει το «ναι» της Φενέρ
Επόμενο άρθροΠαρέμβαση εισαγγελέα για το σέρβις στη… θάλασσα – «Δεν με ενοχλεί» φέρεται να λέει ο σερβιτορος