Διαστάσεις φαίνεται να λαμβάνει η φωτιά στο Μηλάκι Αλιβερίου στη νότια Εύβοια που εκδηλώθηκε αργά το απόγευμα της Πέμπτης πίσω από το εργοστάσιο της ΔΕΗ σε δασική έκταση με χαμηλή βλάστηση.

Η φωτιά κινήθηκε προς τον ορεινό όγκο που δυσκόλεψε το έργο της κατάσβεσης λόγο του δύσβατου της περιοχής ενώ ένα αεροσκάφος που επιχείρησε αρχικά αποσύρθηκε νωρίς αφού έπεσε το σκοτάδι.

Άνοιξε το πύρινο μέτωπο

Πλέον η περίμετρος του μετώπου της φωτιάς έχει ανοίξει λαμβάνοντας διαστάσεις ενώ στην περιοχή πνέουν και άνεμοι που δυσκολεύουν το έργο της κατάσβεσης.

Μάλιστα λόγω των ανέμων, μέρος του πύρινου μετώπου έχει κατεύθυνση προς το χωριό Πούντα που βρίσκεται παραλιακά.

Για την ώρα δεν υπάρχει άμεσος κίνδυνος ωστόσο οι Αρχές λαμβάνουν μέτρα προκειμένου να είναι έτοιμες σε ότι χρειαστεί αν πλησιάσουν οι φλόγες.

Παράλληλα έχουν ενισχυθεί οι πυροσβεστικές δυνάμεις και πλέον επιχειρούν 70 πυροσβέστες με 6 ομάδες πεζοπόρα τμήματα και 19 οχήματα ενώ συνδράμουν υδροφόρες ΟΤΑ.

Επίσης έχουν κινητοποιηθεί όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου και της Περιφέρειας.

Η φωτιά εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 7 το απόγευμα κοντά στο εργοστάσιο της ΔΕΗ που βρίσκεται στην περιοχή και έλαβε διαστάσεις.

Για την κατάσβεση αρχικά κινητοποιήθηκαν 55 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 17 οχήματα, ενώ νωρίτερα επιχείρησε και ένα αεροσκάφος μέχρι που αποσύρθηκε όταν έπεσε το σκοτάδι.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΠου θα γίνουν δωρεάν rapid tests την Παρασκευή στη Μαγνησία
Επόμενο άρθροΑναθεώρηση του άρθρου 16: «Κουτοπονηριές και αλχημείες για περαιτέρω εμπορευματοποίηση της Παιδείας» λέει η ΚΝΕ