Καλά εξελίσσεται η υγεία του 4χρονου αγοριού που δέχθηκε επίθεση σε ταβέρνα από φίδι, την ώρα που έπαιζε στην αυλή του καταστήματος. Το συμβάν έγινε μπροστά στα μάτια των γονιών του, στην περιοχή Ράξα Τρικάλων.

Αμέσως το παιδί μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων, όπου οι γιατροί προέβησαν σε όλες τις απαραίτητες εξετάσεις και ενέργειες περιορίζοντας τον κίνδυνο γενικευμένης μόλυνσης.

Το παιδί παρακολουθείται από το ιατρικό προσωπικό της Παιδιατρικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων, ενώ η κατάσταση της υγείας του δεν εμπνέει ανησυχία.

Ο διευθυντής του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας Δημήτρης Μπαμπαλής δήλωσε ότι, φέτος το καλοκαίρι έχουμε αρκετά περιστατικά δαγκωμάτων φιδιών σε ανθρώπους, ίσως και γιατί υπάρχουν πολλά χόρτα λόγω των βροχών μέχρι και τον Ιούνιο.

Σε περίπτωση που κάποιος δεχθεί ένα δάγκωμα από φίδι, ο κ. Μπαμπαλής τόνισε ότι, ”είναι  σημαντικό κάποιοι να δουν το φίδι, κι αφού ο παθών μεταφερθεί άμεσα σε κάποια υγειονομική δομή, να περιγραφεί το φίδι για να διαπιστωθεί το είδος του. Ακόμα καλύτερα κάποιος να το καταγράψει με κινητό τηλέφωνο, ώστε οι γιατροί να εφαρμόσουν την κατάλληλη θεραπεία. Το δάγκωμα του φιδιού, που εκτός από τις πολύ σπάνιες περιπτώσεις που εμφανίζεται αλλεργία, είναι βλαπτικό σε διάστημα ωρών και ημερών, δεν είναι κάτι για να τρέχει κανείς άμεσα. Άρα, υπάρχει ο χρόνος, να ξεπλύνει κάποιος την πληγή, να βάλει αντισηπτικό και μετά να πάει σε μία υγειονομική δομή”.

Προηγούμενο άρθρο37χρονη υπέστη ανεύρυσμα εγκεφάλου και πέθανε
Επόμενο άρθροΗ Θεσσαλία μετατρέπεται σε ”καμίνι”