Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 12 Ιουλίου 2023, 01:57

Τραγικό θάνατο βρήκε μια 23χρονη οπαδός βραζιλιάνικης ομάδας, όταν δέχθηκε επίθεση έξω από το γήπεδο. Οπαδός αντίπαλης ομάδας της έριξε μπουκάλι μπύρας στον λαιμό και τη τραυμάτισε θανάσιμα.

Η 23χρονη οπαδός της Παλμέιρας, Γκαμπριέλα Ανέλι, βρισκόταν σε ουρά έξω από το Allianz Parque στο Σάο Πάολο το Σάββατο, όταν ένα μπουκάλι πετάχτηκε κατά τη διάρκεια συμπλοκής μεταξύ των οπαδών της Παλμέιρας και της Φλαμένγκο. Η άτυχη γυναίκα υπέστη ένα κόψιμο στο λαιμό και πέθανε στο νοσοκομείο δύο ημέρες αργότερα.

Ο Έντναλντο Ροντρίγκες, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου της Βραζιλίας (CBF), δήλωσε ότι εργάζεται με την ομοσπονδιακή κυβέρνηση και άλλους αρμόδιους φορείς για να σταματήσει «να επαναληφθούν εγκληματικά και θλιβερά επεισόδια όπως αυτό».

Ενός λεπτού σιγή θα τηρηθεί σε όλα τα παιχνίδια της 15ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Βραζιλίας προς τιμήν του Ανέλι, ανακοίνωσε ο Ροντρίγκες.

«Το ποδόσφαιρο είναι πάθος και όχι χώρος δράσης εγκληματιών που διεισδύουν στους οπαδούς για να ασκήσουν κάθε είδους βία», είπε.

Ο Βραζιλιάνος επιθετικός της Άρσεναλ Γκάμπριελ Ζεσούς ήταν μεταξύ εκείνων που απέτισαν φόρο τιμής στον Ανέλι, χαρακτηρίζοντας το περιστατικό «μια θλιβερή μέρα για το βραζιλιάνικο ποδόσφαιρο».

«Η Γκάμπι ήταν μόλις 23 ετών και είχε μια ολόκληρη ζωή μπροστά της, η οποία κατέληξε να παρασυρθεί από τη βία στα γήπεδα», έγραψε ο Ιησούς στο Twitter.. “Είθε να σκεφτούμε και να ενωθούμε για το τέλος αυτής της βίας. Και ο Θεός να παρηγορήσει την οικογένεια της Γκάμπι…”

Ο Παλμέιρας «εξέφρασε αλληλεγγύη» στην οικογένεια της Ανέλλι λέγοντας: «Δεν μπορούμε να δεχτούμε ότι μια 23χρονη κοπέλα πρέπει να πέσει θύμα βαρβαρότητας σε ένα περιβάλλον που θα έπρεπε να είναι ψυχαγωγικό».

Η Φλαμένγκο έγραψε στο Twitter: «Σε μια περίσταση που θα έπρεπε να ήταν μια καθαρά αθλητική διαμάχη, μια νεαρή γυναίκα έχασε τη ζωή της με βάρβαρο και αδικαιολόγητο τρόπο που αξίζει να τιμωρηθεί αυστηρά».

Εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε τη Δευτέρα ότι ο υπεύθυνος για τη ρίψη του μπουκαλιού συνελήφθη και θα του απαγγελθούν κατηγορίες για ανθρωποκτονία από πρόθεση.


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 12 Ιουλίου 2023, 01:57

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΟ Jay Z χορεύει μαζί με τη μητέρα του στη συναυλία της Beyonce και γίνεται viral
Επόμενο άρθροΚ. Χατζηδάκης: Συμπληρωματικός προϋπολογισμός ύψους 700 εκατ. ευρώ