Στις φυλακές του Κορυδαλλού αναμένεται να οδηγηθεί ο 52χρονος Βολιώτης ο οποίος τρομοκρατούσε νεαρές κοπέλες στο κέντρο της πόλης, με τα τελευταία του θύματα να είναι μια 22χρονη και μια 23χρονη, τις οποίες απείλησε, εξύβρισε, ενώ επίσης χτύπησε την 23χρονη στο πλάγιο μέρος του κεφαλιού της.

Ο δράστης ισχυρίστηκε, ότι χτύπησε μια από δύο κοπέλες σε αψυχολόγητη ενέργεια, αλλά δεν φάνηκε να πείθει την πρόεδρο και την εισαγγελέα έδρας του Αυτόφωρου Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου, με αποτέλεσμα να κρίνεται ένοχος και να  καταδικάζεται σε φυλάκιση 24 μηνών χωρίς αναστολή και χωρίς η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη. Δηλαδή, οδηγείται απευθείας στις φυλακές του Κορυδαλλού.

Ο 52χρονος κατηγορούνταν για απειλή με επιλογή θύματος λόγω φύλου, απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης, παράνομη οπλοφορία αντικειμένου που είναι πρόσφορο για επίθεση, επικίνδυνη σωματική βλάβη και εξύβριση, κρίθηκε ένοχος για όλες τι κατηγορίες και καταδικάστηκε.

Υπενθυμίζεται, ότι τα περιστατικά έλαβαν μέρος το βράδυ της Τετάρτης, όταν ο 52χρονος, εντόπισε λίγο μετά τα μεσάνυχτα μια 22χρονη κοπέλα, την οποία πλησίασε και εξύβρισε λέγοντας “που πας μωρή μαλ..ω”. Μάλιστα, ο 52χρονος κρατούσε μια ζώνη με την οποία απειλούσε την κοπέλα, η οποία τρομοκρατημένη άρχισε να τρέχει προς την περιοχή της Μεταμόρφωσης όπου είχε δώσει ραντεβού με έναν φίλο της.

Αμέσως οι δύο νεαροί κάλεσαν την αστυνομία, με ανθρώπους της ομάδας ΔΙ.ΑΣ να φτάνουν άμεσα στον χώρο. Μετά από έρευνα των αστυνομικών, ο 52χρονος συνελήφθη, ενώ στην πορεία διαπιστώθηκε πως ο ίδιος άντρας είχε προκαλέσει παρόμοιο περιστατικό λίγες ώρες πιο νωρίς.

Πιο συγκεκριμένα,  ο ίδιος δράστης λίγο μετά τις 9 το βράδυ, στην οδό Ερμού, μεταξύ Π. Μελά και Ιωλκού, είχε απειλήσει και άλλη κοπέλα. Η νεαρή κινούνταν με ποδήλατο, προσπάθησε να τον αποφύγει, αναγνωρίζοντας τον ως το άτομο που την είχε εξυβρίσει πριν από επτά μήνες, φώναξε «όχι όχι» και ο 52χρονος τη χτύπησε με το χέρι του στο αριστερό της αυτί και γρήγορα απομακρύνθηκε.

Στην αυτόφωρη διαδικασία κατέθεσαν ως μάρτυρες αμφότερες οι κοπέλες, οι οποίες παρενχολήθηκαν από τον δράστη.

Πρώτη μάρτυρας κατέθεσε η 22χρονη, η οποία απειλήθηκε με την ζώνη του παντελονιού του 52χρονου. Η νεαρή κατέθεσε ότι περπατούσε στην οδό Ερμού με κατεύθυνση προς Αγ. Νικόλαο, φορούσε ακουστικά και πήγαινε να βρει έναν φίλο της όταν είδε τον κατηγορούμενο να περπατάει και να κρατάει απειλητικά στο χέρι της ζώνη του, σα να την είχε βγάλει μόλις από το παντελόνι. Η νεαρή είπε ότι έβγαλε τα ακουστικά για να έχει τις αισθήσεις της και να καταλάβει αν απειλείται, ενώ ο κατηγορούμενος πήγε προς το μέρος της, της είπε “που πας μωρή μαλ..ω” και συνέχισε να φωνάζει. Η 22χρονη υποστήριξε πως οι κινήσεις του 52χρονου έδιναν την εικόνα ενός ανθρώπου που είχε πλήρη επίγνωση των πράξεων του.

Επίσης κατέθεσε ως μάρτυρας η 23χρονη την οποία ο κατηγορούμενος χτύπησε στο αυτί ενώ κινούνταν με ποδήλατο λίγο μετά τις 9 το βράδυ της Τετάρτης, στην οδό Ερμού, μεταξύ Π. Μελά και Ιωλκού. Η 23χρονη δήλωσε πως όσο προχωρούσε με το ποδήλατο είδε τον κατηγορούμενο να κινείται προς το μέρος της, έτσι πήγε προς την άκρη του δρόμου για να τον αποφύγει. Τότε ο 52χρονος σήκωσε το χέρι να την χτυπήσει, η ίδια έσκυψε για να τον αποφύγει, αλλά την χτύπησε στο αυτί. Αξίζει να σημειωθεί πως η κοπέλα αναγνώρισε ότι ο 52χρονος ήταν ο άνθρωπος που την είχε βρίσει ξανά στο παρελθόν.

Ο κατηγορούμενος  στην απολογία του ισχυρίστηκε ότι κρατούσε τη ζώνη, αλλά αρνήθηκε ότι απείλησε την 22χρονη, ενώ πήγε προς το μέρος της για να της πει ότι δεν κινδυνεύει, καθώς αντιλήφθηκε ότι τρόμαξε…

Για την 23 χρονη κοπέλα, παραδέχτηκε ότι την χτύπησε, ενώ έκανε λόγο για μια αψυχολόγητη ενέργεια…

Ο 52χρονος ζήτησε συγνώμη και αν και έχει απασχολήσει πολλές φορές τις αρχές, αρνήθηκε ότι είναι χρήστης ναρκωτικών και ότι αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα. Ακόμη είπε ότι ζει με τη μητέρα και τον αδελφό του.

Μάλιστα, όταν η εισαγγελέας έδρας τόνισε πως οι πράξεις του 52χρονου επιβεβαιώνουν ένα μοτίβο, κατά το οποίο στοχεύει μόνο νεαρά κορίτσια 20-25 χρονών και μάλιστα στον ίδιο δρόμο, ο κατηγορούμενος απάντησε ότι δεν ισχύει αυτό και οι πράξεις του είχαν θύματα και άντρες….

Ολοκληρώνοντας τη διαδικασία της δίκης, η πρόεδρος του απευθύνθηκε αυστηρά, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι στη φυλακή θα έχει λίγο χρόνο να σκεφτεί τις “αψυχολόγητες” πράξεις του.

 

Προηγούμενο άρθροΝ. Παπαπέτρος: Η Δημοτική Αρχή Bόλου αδιαφορεί για την κατασκευή πεζοδρομίου από το Γυμνάσιο έως τον κόμβο Διμηνίου
Επόμενο άρθροΤι λένε τα ζώδια για σήμερα Σάββατο 15 Ιουλίου 2023