Την ώρα που σχεδόν όλη η χώρα βρίσκεται στο έλεος ενός πρωτόγνωρου κύματος καύσωνα με πολύ υψηλές θερμοκρασίες, περιοχές της βορείου Ελλάδος και συγκεκριμένα οι Σέρρες και η Καβάλα χτυπήθηκαν από ένα ξαφνικό μπουρίνι ιδιαίτερα έντονο, το οποίο είχε σαν αποτέλεσμα σημαντικές καταστροφές.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα όλα έγιναν μέσα σε λίγα λεπτά με το φαινόμενο να έχει διάρκεια μόλις 20 λεπτά, ωστόσο η ένταση ήταν ένα ώστε προκλήθηκαν σημαντικές ζημιές σε καταστήματα, αυτοκίνητα και beach bar στην Παραλία Οφρυνίου (Τούζλα).

Πηγή: Proininews.gr

Πηγή: Proininews.gr

Οι άνθρωποι αιφνιδιάστηκαν και αυτόπτες μάρτυρες έκαναν λόγο ακόμα και για ανεμοστρόβιλο.

Σύμφωνα με το Center Tv, σε εξέλιξη είναι επιχείρηση για την απομάκρυνση πεσμένων δέντρων πάνω από αυτοκίνητα, ενώ τραυματίστηκε ένας άνθρωπος από ομπρέλα που ξηλώθηκε από την ένταση του ανέμου.

Μεγάλα προβλήματα και στις Σέρρες

Ωστόσο, μεγάλα προβλήματα δημιούργησε ένα ξαφνικό μπουρίνι που έπληξε αργά το απόγευμα τις περισσότερες περιοχές του Νομού Σερρών.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, εκατοντάδες κομμένα κλαδιά δένδρων που έπεσαν πάνω σε καλώδια του ΔΕΔΔΗΕ προκαλώντας διακοπές ηλεκτροδότησης ακόμα και αυτήν την ώρα, δεκάδες ξεριζωμένα δέντρα που κάποια από αυτά έπεσαν πάνω σε αυτοκίνητα, ξηλώθηκαν στέγες σπιτιών σε χωριά του Νομού, ενώ η Πυροσβεστική Υπηρεσία Σερρών δέχθηκε περισσότερες από πενήντα κλήσεις για εγκλωβισμούς σε ασανσέρ.

Μπροστά από την εκκλησία του Αγίου Νικήτα το ακραίο καιρικό φαινόμενο ξερίζωσε δύο πλατάνια, έριξε το ένα πάνω σε αυτοκίνητο και σε ένα μηχανάκι ενώ κατέστρεψε το κέτερινγκ που είχε στηθεί έξω από την εκκλησία για μια βάπτιση. Το μπουρίνι σήκωσε και τα φωτοβολταϊκά που βρίσκονταν στη στέγη του κτηρίου των ΚΤΕΛ.

Σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Σπυρόπουλο τα συνεργεία τόσο της περιφέρειας όσο και του δήμου βγήκαν άμεσα στους δρόμους.

Πηγή: epikoges.tv

Πηγή: epikoges.tv

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΕΚΤ: Έρχεται νέα άνοδος των επιτοκίων – Θα είναι η τελευταία;
Επόμενο άρθροΑναβολή της τριμερούς Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ λόγω του προβλήματος υγείας του Νετανιάρχου