Βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού, διανύοντας τις πιο ζεστές μέρες, τουλάχιστον μέχρι στιγμής. Με την θερμοκρασία να παραμείνει στα ύψη καθημερινά, θα πρέπει να καταναλώνουμε άφθονες ποσότητες νερού γιατί ιδρώνουμε περισσότερο και χάνουμε πολλά υγρά, με αποτέλεσμα η αφυδάτωση και οι άβολες συνέπειές της, όπως ο πονοκέφαλος, να «καραδοκούν». Εκτός από υγρά όμως, παρατηρείται και ταχύτερη αποβολή ορισμένων ζωτικών στοιχείων για τον οργανισμό, όπως οι βιταμίνες.

Για αυτό είναι επιτακτική ανάγκη, να ενσωματώσουμε στην διατροφή μας τροφές, που είναι «πλούσιες» πηγές των συγκεκριμένων θρεπτικών συστατικών ώστε να αυξήσουμε την πρόσληψή τους.

Ποιες βιταμίνες χρειαζόμαστε το καλοκαίρι;

Οι βιταμίνες που θα τονώσουν την ευεξία σας, προλαμβάνοντας τις καλοκαιρινές ζαλάδες, την ηλίαση, ακόμα και τα… εγκαύματα περιλαμβάνουν:

Βιταμίνη C

Πρόκειται για την must βιταμίνη του καλοκαιριού, μιας και η βιταμίνη C προστατεύει την επιδερμίδα από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου, αφού δρα ως αντιοξειδωτικό κι ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου στο δέρμα. Ταυτόχρονα συμβάλλει στην αποτροπή της εμφάνισης ζητημάτων που προκύπτει από την έκθεση σε ακραίες θερμοκρασίες, όπως τα εγκαύματα, η θερμοπληξία και η αλλεργία.

Εκτός από τα συμπληρώματα, μπορείτε να την βρείτε και στα εσπεριδοειδή, μούρα, τομάτες, πατάτες, μπρόκολο, κουνουπίδι, πιπεριές και μαϊντανό.

Βιταμίνη Α

Η βιταμίνη Α συντελεί στην πιο γρήγορη αποκατάσταση των βλαβών που μπορεί να προκληθούν από τα ηλιακά εγκαύματα, μειώνοντας έτσι τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του δέρματος. Μπλοκάρει επίσης την φωτογήρανση, συμβάλλοντας στην φυσική παραγωγή κολλαγόνου και της ελαστίνης.

Την βρίσκουμε φυσικά σε γαλακτοκομικά, συκώτι, βούτυρο, αυγό αλλά και λιπαρά ψάρια, ως β-καροτένιο κυρίως σε φρούτα και λαχανικά με έντονο πορτοκαλί ή κίτρινο χρώμα αλλά και σε συμπληρώματα.

Βιταμίνη Β12

Ιδιαίτερα ωφέλιμη για την επιδερμίδα, η βιταμίνη Β12 εξασφαλίζει την αναγέννηση και την μακροβιότητα των επιδερμικών κυττάρων, που είναι απαραίτητη μετά την έκθεση στις δυνατές ακτίνες του ήλιου. Ταυτόχρονα διεγείρει και την παραγωγή της μελατονίνης.

Μπορούμε να αυξήσουμε την πρόσληψή της επιλέγοντας τροφές ζωικής προέλευσης, τυριά, αυγά, γαλακτοκομικά αλλά και σε συμπληρώματα για έξτρα ενίσχυση.

Βιταμίνη Ε

Γνωστή για τις ισχυρές αντιοξειδωτικές της ιδιότητες, η βιταμίνη Ε μας προστατεύει από την επιβλαβή ηλιακή ακτινοβολία. Πλούσιες «πηγές» αποτελούν ξηροί καρποί, φυτικά έλαια, πράσινα φυλλώδη λαχανικά ενώ μπορείτε να ενισχύσετε την πρόσληψή σας με φυσικά συμπληρώματα.

Βιταμίνη D

Είναι γνωστή ως βιταμίνη του ήλιου και για καλό λόγο, αφού ο ανθρώπινος οργανισμός μπορεί να την συνθέσει μετά από επαρκή έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία. Εάν λαμβάνετε συμπληρώματα βιταμίνης D κατά την διάρκεια του χειμώνα, η αποχή είναι δυνατή κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, περίοδος που η έκθεση στον ήλιο είναι αυξημένη. Σε κάθε περίπτωση, ο γιατρός σας μπορεί να σας καθοδηγήσει προς την σωστή επιλογή.

Για την εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού είναι σημαντικό να να ακολουθείτε μια ισορροπημένη διατροφή, μιας και τα συμπληρώματα δεν μπορούν να την υποκαταστήσουν, μόνο την ενισχύουν.

Μπορείτε να τις βρείτε σε εξαιρετικά συμφέρουσες τιμές, μέσα από την ατελείωτη ποικιλία του SHOPFLIX.GR σε συμπληρώματα διατροφής ενώ θα τις παραλάβετε στην πόρτα σας, στην ώρα τους χάρη στην έγκαιρη και εγγυημένη παράδοση της πλατφόρμας, όπου κι αν βρίσκεστε στην χώρα.

Θα τις παραλάβετε όλες σε μία μόνο παράδοση χάρη στην καινοτόμα υπηρεσία SHOPFLIX ME TH MIA ενώ μπορείτε να επωφεληθείτε από τις καλοκαιρινές εκπτώσεις του SHOPFLIX.GR και να βρείτε ό,τι αναζητάτε έως και -80%.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΕκρήξεις στην περιοχή της Ν. Αγχιάλου – Ακούστηκαν μέχρι την Μηλίνα
Επόμενο άρθροΕνημέρωση από το 112- «Αν βρίσκεστε στις περιοχές Κόκκινα και Περίβλεπτο εκκενώστε τώρα προς Βελεστίνο»