Στην ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα του ξενοδοχείου Volos Palace στον Βόλο, πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου η πολιτική εκδήλωση που διοργάνωσε η ΔΕΕΠ Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας για τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την ίδρυση του κόμματος.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης ενώ το ”παρών” έδωσαν μεταξύ άλλων, ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Νίκος Χαρδαλιάς κι ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ και γνωστός δημοσιογράφος Γιώργος Αυτιάς.

Νωρίτερα, σε συνέντευξη τύπου, ο υπουργός τόνισε ότι, οι ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου είναι κρίσιμε;ς και κάλεσε τους πολίτες να στείλουν μήνυμα σταθερότητας. Για τις πλημμύρες του περασμένου Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλία είπε ότι, η κυβέρνηση μεριμνά για την αποζημίωση όλων των πληγέντων.

Το πρωί, ο υπουργός συζήτησε με με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Οργανισμού Λιμένος Βόλου κ. Σωκράτη Αναγνώστου  για την κατάσταση του λιμανιού μετά τις καταστροφικές πλημμύρες και το γεγονός ότι μεταφέρθηκαν πολλές χιλιάδες κυβικά μέτρα προσχώσεων στον πυθμένα με αποτέλεσμα να μειωθεί το ωφέλιμο βάθος σε ορισμένα σημεία, έως και δύο μέτρα. Ο υπουργός αναφέρθηκε και στο θέμα ακυρώσεων έλευσης κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι Βόλου, εξαιτίας αυτής της κατάστασης, με την αναζήτηση εναλλακτικών λύσεων, προκειμένου να μην χαθεί η φετινή τουριστική σεζόν.

Επίσης, συνάντηση με τον υπουργό είχε στο Δημαρχείο, ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος και συζήτησαν το θέμα των χρηματοδοτήσεων για μια σειρά έργων και κυρίως αυτών που αφορούν στην αποκατάσταση των ζημιών από τις πλημμύρες του περασμένου Σεπτεμβρίου, στην πόλη.

Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα

Νίκος  Βητσόπουλος

Προηγούμενο άρθροΧίος: Εντοπίστηκαν 20 μετανάστες μετά από καταδίωξη ταχύπλοου – Συνελήφθησαν οι τρεις διακινητές
Επόμενο άρθροΕπιτροπή LIBE για Τέμπη: Να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη οι εμπλεκόμενοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι