Το αδιαχώρητο σημειώνεται από το πρωί του Σαββάτου στο λιμάνι του Πειραιά με τους πρώτους αδειούχους του Αυγούστου να ξεκινούν τις διακοπές τους.

Ωστόσο, το υψηλό κόστος αναγκάζει πολλούς συμπολίτες μας είτε να περνούν λιγότερες μέρες σε δημοφιλή νησιά του Αιγαίου, είτε να μένουν σε φίλους και συγγενείς.

Σήμερα Σάββατο αναμένεται να αναχωρήσουν τουλάχιστον 24.000 ταξιδιώτες, ενώ αύριο αναμένεται να φύγουν πάνω από 26.000 επιβάτες. Τα νησιά με την μεγαλύτερη κίνηση είναι αυτά της Τήνου και της Πάρου όπου η πληρότητα αγγίζει το 100%.

Συνολικά υπολογίζεται ότι πάνω από 70.000 ταξιδιώτες θα αναχωρήσουν από το λιμάνι του Πειραιά αυτό το τριήμερο. Τις επόμενες ημέρες η κίνηση στα νησιά αναμένεται να κορυφωθεί.

Την ίδια στιγμή, με αισιοδοξία υποδέχεται ο τουριστικός κόσμος της χώρας τον Αύγουστο, τον πλέον παραγωγικό μήνα της σεζόν σε ό,τι αφορά τις κρατήσεις και τα έσοδα.

Με πληρότητα που ξεπερνά το 90% στις περισσότερες των περιπτώσεων οι νησιωτικοί προορισμοί πρωταγωνιστούν στην παγκόσμια τουριστική σκακιέρα και εφέτος.

«Η Κρήτη αυτή τη στιγμή είναι σε πολύ καλά επίπεδα, τα ξενοδοχεία έχουν πληρότητες από 80 μέχρι 90%. Έχει πάρα πολύ κόσμο έχει καθημερινά πάρα πολλές αφίξεις μιλάμε για 15.000 αφίξεις, και τα Σαββατοκύριακα περνάμε τις 25.000» τόνισε στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ηρακλείου Νίκος Χαλκιαδάκης.

Σύμφωνα με τους παράγοντες του τουρισμού στις Κυκλάδες, παρατηρείται μείωση της διάρκειας των διακοπών για τους περισσότερους ταξιδιώτες. Υψηλές παραμένουν οι πληρότητες στο νησί της Νάξου.

Όπως τόνισε στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος του Σωματείου Μαζικής Εστίασης Νάξου & Μικρών Κυκλάδων Γιάννης Παπαδόπουλος, «έχει αλλάξει κατά πολύ η καταναλωτική συμπεριφορά, ο κόσμος μπορεί να προσπαθεί να την βγάλει για παράδειγμα πάρα πολύ φθηνά στο φαγητό, αλλά μπορεί να ξοδέψει ένα ποσό για να κάνει μια δραστηριότητα».

«Η κίνηση είναι ικανοποιητική… Θα έλεγα όσο αφορά την προσέλευση έχει μειωθεί πάρα πολύ ο μέσος όρος των διανυκτερεύσεων, δηλαδή έχουμε πολύ λίγες διανυκτερεύσεις ανά άφιξη σε σχέση με παλαιότερα» τόνισε ωστόσο ο κ. Παπαδόπουλος.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΑποθέωση από τους χρήστες του Twitter για την δήλωσή του!
Επόμενο άρθροΡέθυμνο: Συνελήφθη 40χρονος – Έκλεβε ηλεκτρονικές συσκευές από δωμάτια ξενοδοχείων