Στο Aυτόφωρο οδηγήθηκε χθες 54χρονος στον Βόλο, ο οποίος είχε συλληφθεί μετά από καταγγελία της πρώην συντρόφου του, ότι την παρακολουθούσε και την ακολουθούσε παντού, καθώς δεν μπορούσε να “χωνέψει” τον χωρισμό τους. Μάλιστα, ο 54χρονος έφτασε σε σημείο να μπει κρυφά στο σπίτι της, όσο εκείνη έλειπε.

Το πρώην ζευγάρι κατοικεί σε νησί των Σποράδων, με τον 54χρονο να μην δέχεται το γεγονός, ότι η 41χρονη ήθελε να σταματήσουν τον δεσμό τους και το ζήτημα να οδηγείται στα Δικαστήρια.

Σύμφωνα με την καταγγελία της 41χρονης, ο 54χρονος την ακολουθούσε σε κάθε της κίνηση, στο σπίτι, στην εργασία της και στο δρόμο, ενώ την φωτογράφιζε συνεχώς χωρίς την έγκρισή της, στέλνωντάς της τις φωτογραφίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο 54χρονος απαιτούσε να μιλήσουν και πολλές φορές την ακολουθούσε με την μηχανή του, σταματούσε μπροστά στο αυτοκίνητό της, κλείνοντας της το δρόμο για να αναγκαστεί να του μιλήσει. Όταν εκείνη δεν το δεχόταν, ο 54χρονος την απειλούσε και την έβριζε.

Ο 54χρονος δεν έμεινε στις απειλές, καθώς την Παρασκευή 14/7 μπήκε στο σπίτι της πρώην συντρόφου του, όσο εκείνη απουσίαζε και έκλεψε τα κλειδιά του αυτοκινήτου της, όπως επίσης και ρούχα εργασίας της.

Η 41χρονη απευθύνθηκε στις αρχές με καταγγελία σε βάρος του 54χρονου, ο οποίος συνελήφθη άμεσα από τους ανθρώπους του τοπικού ΑΤ και οδηγήθηκε στην Αυτόφωρη διαδικασία.

Στην απολογία του ο κατηγορούμενος αρνήθηκε πως έκανε όλες αυτές τις ενέργεις, ενώ ταυτόχρονα υποστήριξε πως στο δικαστήριο συνειδητοποίησε και αποδέχτηκε ότι ο χωρισμός των δύο είναι μόνιμος και όχι μια προσωρινή διάσταση. Μάλιστα ισχυρίστηκε, πως η 41χρονη του ζήτησε να χωρίσουν μόλις 10 μέρες πριν.

Το Δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για τις κατηγορίες της επίμονης καταδίωξης κατ’ εξακολούθηση και κλοπής, καταδικάζωντάς τον σε συνολική ποινή φυλάκισης 12 μηνών, με τον Εισαγγελέα έδρας να προτείνει μερική έκτιση της ποινής του.

Τελικά το δικαστήριο αποφάσισε την τριετή αναστολή  της ποινής υπό τους όρους να μην πλησιάζει την πρώην σύντροφό του σε απόσταση μικρότερη των 100 μέτρων και να μην έχει επικοινωνία μαζί της δια ζώσης και εξ’ αποστάσεως με κανέναν τρόπο.

.

Προηγούμενο άρθροΤι λένε τα ζώδια για σήμερα Σάββατο 29 Ιουλίου 2023
Επόμενο άρθροΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας: Την πλήρη διάλυση του κρατικού και αυτοδιοικητικού μηχανισμού αποκάλυψαν οι πυρκαγιές στο νομό μας