Τον βασικό κορμό του ψηφοδελτίου του παρουσίασε σήμερα το πρωί σε εκδήλωση ο επικεφαλής του συνδυασμού “Συμμαχία για τον Βόλο” και υποψήφιος Δήμαρχος Βόλου,  Νίκος Παπαπέτρος.

O κ. Παπαπέτρος ανακοίνωσε τα πρώτα 94 ονόματα, ενώ οι υπόλοιποι υποψήφιοι που θα συμπληρώσουν το ψηφοδέλτιο στον Βόλο και στα τοπικά συμβούλια θα ανακοινωθούν σε μεγαλύτερη εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο τέλος του μήνα.

Ο κ. Παπαπέτρος στάθηκε στις καταστροφικές πυρκαγιές που έπληξαν την Μαγνησία, οι οποίες ήταν και η αφορμή για την ακύρωση της προγραμματισμένης εκδήλωσης για τις 27 Ιουλίου.

Ευχή μας είναι να μη ζήσουμε στην πόλη μας ανάλογες καταστάσεις. Δυστυχώς όμως η κλιματική αλλαγή, αλλά και οι άστοχες ανθρώπινες παρεμβάσεις ίσως δημιουργήσουν παρόμοια  φαινόμενα. Και θα κληθούμε να τα αντιμετωπίσουμε“, δήλωσε ο υποψήφιος δήμαρχος.

Ο κ. Παπαπέτρος ανακοίνωσε τις βασικές προτεραίοτητες της “Συμμαχίας για τον Βόλο”.

Αναλυτικότερα οι προτεραιότητες:

Πρόληψη

Εγκαίρως ανά έτος θα λαμβάνονται όλα τα αναγκαία μέτρα για την οργάνωση της πολιτικής προστασίας. Θα γίνονται οι απαραίτητοι καθαρισμοί, θα δημιουργούνται ζώνες πυροπροστασίας, θα ελέγχονται οι παροχές νερού και η λειτουργία των κρουνών, η κατάσταση των αντλιοστασίων, η προσβασιμότητα σε κρίσιμες περιοχές και η δυνατότητα προσέγγισης τροχοφόρων οχημάτων.

Πρόβλεψη

Θα αξιολογούνται και από τον Δήμο οι δυνατότητες πρόβλεψης, με βάση την ενημέρωση από τη μετεωρολογική υπηρεσία, από δορυφόρους, από τυχόν θερμικές κάμερες, από πληροφορίες πολιτών ή εργαζομένων στην περιοχή και από κάθε δυνατό μέσο. Με βάση τις πληροφορίες αυτές θα επισημαίνονται τα επικίνδυνα σημεία και θα υπάρχει φροντίδα για έλεγχο της κατάστασής τους.

Προετοιμασία

Κατανομή των σχετικών κονδυλίων για τις απαραίτητες δράσεις, συντήρηση και έλεγχος των μηχανημάτων, και πρόβλεψη για συμφωνίες χρήσης επιπλέον μηχανολογικού εξοπλισμού για την περίπτωση που δεν επαρκεί ο υπάρχων.

Ετοιμότητα

Στην περίπτωση κινδύνου θα υπάρχει άμεση διαθεσιμότητα των σχετικών μέσων, όπως επίσης και κατάσταση διαθέσιμου εξοπλισμού, αλλά και εθελοντών που θα μπορούσαν να συνδράμουν.

Συντονισμός

Το όργανο πολιτικής προστασίας στο οποίο συμμετέχει υποχρεωτικά εκπρόσωπος του Δήμου θα είναι σε συνεχή επαφή και συνεννόηση, προκειμένου εφόσον χρειαστεί να έχει τη δυνατότητα άμεσης ανταπόκρισης. Θα υπάρχουν προκαταβολικά ανατεθειμένες αρμοδιότητες με συγκεκριμένο οργανόγραμμα, καθώς και αξιολόγηση για τη δυνατότητα υλοποίησης των καθηκόντων από τους αρμόδιους υπαλλήλους.

Αποτελεσματικότητα

Εφόσον, κατά την κρίσιμη στιγμή, διαπιστωθεί ότι δεν αποδίδουν τα μέτρα που έχουν ληφθεί, θα υπάρχει επιπλέον σχεδιασμός για επέκταση και για ενίσχυσή τους, σε συνεργασία με τους συναρμόδιους φορείς και την κοινωνία των πολιτών.

Απολογισμός – Λογοδοσία

Μετά από κάθε δράση θα γίνεται εκτίμηση για να διαπιστωθεί η αποδοτικότητα των μέτρων που ελήφθησαν και εάν υπάρχει ανάγκη διαφοροποίησης στο μέλλον ή αλλαγής των επιλογών.

Αποκατάσταση

Άμεση και στο μέτρο του δυνατού αποκατάσταση των ζημιών όσων επλήγησαν από τη σχετική θεομηνία. Παρεμβάσεις στην κεντρική εξουσία για την έγκαιρη επίλυση και τακτοποίηση του ζητήματος των αποζημιώσεων.

Ο κ. Παπαπέτρος στην συνέχεια άσκησε δριμεία κριτική στην δημοτική αρχή του Αχιλλέα Μπέου για την αντιμετώπιση της καταστροφής των πυρκαγιών, την οποία κατηγόρησε ότι “καθυστέρησε, δεν ενημέρωσε για τον τρόπο κατανομής των σχετικών κονδυλίων, δεν ήλεγξε τη λειτουργία των δικτύων υδροδότησης, όπως επίσης και την κατάσταση των αντλιοστασίων, δεν προέβη σε καθαρισμούς χόρτων, ούτε σε δημιουργία ζωνών πυροπροστασίας, ιδιαιτέρως στα κρίσιμα σημεία. Αγνόησε τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, έκανε αποκλειστικά επικοινωνιακή διαχείριση της κρίσης και δεν λογοδότησε στους πολίτες”.

Ο κ. Παπαπέτρος ανακοίνωσε και επίσημα την σύμπραξη του συνδυασμού του με τους “Ενεργούς Πολίτες” και την “Βόλου Κοινωνία”, ενώ ευχαρίστησε τον Ιάσωνα Αποστολάκη και την παράταξή του “Μαζί για τον Βόλο” για την υποστήριξη του. Την εκτίμησή του επίσης εξέφρασε για την κ. Καπούλα και τον κ. Παπαδούλη, για τους οποίους δήλωσε πως “η προσπάθεια τους όλα αυτά τα χρόνια αδικήθηκε”.

Ο λόγος που επέλεξε να δημιουργήσει τον συνδυασμό και να διεκδικήσει την δημαρχία της πόλης είναι σύμφωνα με τον κ. Παπαπέτρο “γιατί η πόλη τα εννιά αυτά χρόνια δεν έχει ανάπτυξη και υπολείπεται σε εξέλιξη συγκριτικά με πόλεις ανάλογου πληθυσμού, έχοντας μείνει τραγικά πίσω. Τα πληθυσμιακά και οικονομικά της μεγέθη καταγράφηκαν με αρνητικό πρόσημο. Η πόλη έχει εγκαταλείψει τη σχέση της με την πρόοδο και πολιτικά και πολιτιστικά βρίσκεται στο χαμηλότερο, αν όχι στο έσχατο σημείο της“.

Τέλος ο κ. Παπαπέτρος ανέφερε χαρακτηριστικά για τις επερχόμενες εκλογές ” εάν νικήσουμε στις εκλογές, θα έχουμε χάσει προσωπικά, αλλά θα έχει κερδίσει η πόλη. Εάν ηττηθούμε στις εκλογές, θα έχουμε κερδίσει προσωπικά, αλλά θα έχει χάσει η πόλη. Όχι άλλο μαύρο στην πόλη μας”.

Προηγούμενο άρθροΈρευνα: Η υπογονιμότητα μπορεί να οδηγήσει σε πιο σοβαρά συμπτώματα εμμηνόπαυσης
Επόμενο άρθροΔείτε τους πρώτους 94 υποψήφιους της “Συμμαχίας για τον Βόλο” με επικεφαλή τον Ν. Παπαπέτρο