Σαρωτικοί είναι οι έλεγχοι των Αρχών και του Λιμενικού στην καταπολέμηση του παρεμπορίου παντός είδους και της μεταπώλησης, συμπεριλαμβανομένων και των ειδών καπνιστού.

Αυτή την φορά στην Πάτρα, το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής, στελέχη του κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας, κατά τη διάρκεια ελέγχων στο λιμάνι της πόλης, προέβησαν στον εντοπισμό και στην κατάσχεση 14 τόνων και 355 κιλών καπνού που δεν έφεραν νόμιμα παραστατικά και εγγυήσεις (φωτογραφία: hcg.gr).

Ειδικότερα, σύμφωνα με το gnomip.gr, στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών Ουσιών της οικείας Λιμενικής Αρχής, πραγματοποίησαν αστυνομικό έλεγχο σε φορτηγό όχημα, το οποίο επρόκειτο να φορτωθεί σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό λιμένα Ιταλίας, και στο οποίο εντοπίστηκαν ενενήντα εννέα (99) χαρτοκιβώτια περιέχοντα την προαναφερόμενη ποσότητα χύμα καπνού, χωρίς να φέρουν νόμιμα παραστατικά κατοχής και διακίνησης καπνικών προϊόντων.

Το Λιμενικό δημοσίευσε και φωτογραφίες από τον έλεγχο και τα ευρήματα.

Τα δείγματα εστάλησαν για εργαστηριακή εξέταση

Το Λιμενικό ανέφερε πως, έπειτα από τον έλεγχο που διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι το σύνολο των χαρτοκιβωτίων περιείχαν βιομηχανοποιημένο ψιλοκομμένο καπνό έτοιμο για χρήση, αντί των δηλωθέντων ακατέργαστων καπνών – απορριμμάτων καπνού.

Στη συνέχεια, οι Αρχές πήραν δείγματα από τον λαθραίο καπνό και στη συνέχεια απεστάλησαν για εργαστηριακή εξέταση.

Συνολικα, και πάντα σύμφωνα με το Λιμενικό, οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι των κατασχεθέντων καπνικών προϊόντων ανέρχονται, έπειτα από έκθεση του Τελωνείου Πατρών, στο χρηματικό ποσό των 2.820.298 ευρώ.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΕργαζόμενοι: Τι προβλέπει το νέο εργασιακό νομοσχέδιο
Επόμενο άρθροΑλλάζει το τοπίο στην αγορά των γαλακτοκομικών