Συνέντευξη τύπου παραχώρησε σήμερα το πρωί ο Δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, αναφορικά με την κατασκευή των κυκλικών κόμβων στη Ν. Ιωνία, το πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο, όπως επίσης και την επερχόμενη προεκλογική περίοδο ενόψει των δημοτικών εκλογών του Οκτωβρίου.

Όσον αφορά το δημοτικό συμβούλιο και την λεκτική αντιπαράθεση που είχε με δημοτικούς συμβούλους, ο κ. Μπέος τόνισε ότι “ολοι οι άνθρωποι είτε σε πολιτικό επίπεδο είτε έξω στην κοινωνία ερχόμαστε σε λεκτική αντιπαράθεση”, ενώ χαρακτήρισε ώς περίεργο φαινόμενο το γεγονός ότι “αν έρθεις σε λεκτική αντιπαράθεση με δημοσιογράφο θα βγάλει ανακοίνωση η Ένωση Συντακτών, αν το κάνεις με δικηγόρο θα βγάλει ο Δικηγορικός Σύλλογος, αν έρθεις με έναν γιατρό, θα βγάλει ο Ιατρικός Σύλλογος . Έχετε κάποιο προνόμιο και προστατεύεστε από κάποιον; Ποια είναι η διαφορά; Στην κοινωνία έξω στον κόσμο είμαστε ίσοι. Γιατί κάποιοι νομίζουν ότι είναι διαφορετικοί; Ίσοι είμαστε”.

Σχετικά με την κατασκευή των κυκλικών κόμβων στη Νέα Ιωνία, ο κ. Μπέος επιτέθηκε εκ νέου στην προϊσταμένη της Εφορείας Νεωτέρων Μνημείων, κ. Γεωργίου, η οποία σύμφωνα με τον ίδιο “στέρησε από την πόλη 760.000 ευρώ”.

Ο Δήμαρχος δεσμεύτηκε ότι από 1η Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσουν εργασίες κατασκευής 4 κόμβων στη Ν. Ιωνία, γεγονός που θα οδηγήσει στην λειτουργία συνολικά 9 κόμβων στην πόλη. Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Μπέος ανέφερε ότι  “όλα είναι με σχεδιασμό. Δεν ξυπνήσαμε μια μέρα και αποφασίσαμε να κάνουμε κόμβους. Πλέον έχουμε μια πόλη λειτουργική. Εμείς 1η Σεπτεμβρίου ξεκινάμε τα έργα του πρώτου κυκλικού κόμβου στη Φιλαδελφείας έξω από τη ΔΕΗ, μετά στο τέρμα Παρασκευοπούλου και θα κλείσουμε με τον διπλό κυκλικό κόμβο έξω από το νεκροταφείο. Μέχρι να γίνει όλο αυτό δεν θα χρεώσω τα ταμεία του Δήμου. Για τους δύο κυκλικούς κόμβους θα βρω τη χρηματοδότηση μέχρι τέλος Αυγούστου που θα επισκεφτώ τους αρμόδιους υπουργούς. Προσπάθησαν να μας στερήσουν τα 760.000 ευρώ αλλά δεν θα τους γίνει το χατίρι”.

Με αφορμή την παραπομπή του ζητήματος στην Εισαγγελία Βόλου, ο κ. Μπέος στάθηκε στον προεκλογικό αγώνα που πρόκειται να ξεκινήσει το επόμενο διάστημα, με τον ίδιο και τον κ. Παπαπέτρο να διεκδικούν την θέση του Δημάρχου στην πόλη.

Ειδικότερα, ο κ. Μπέος απήυθυνε κάλεσμα στην Εισαγγελία της πόλης να “μην συμμετέχει σε πολιτικά παιχνίδια, να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να υπηρετήσει τον νόμο”, καθώς σύμφωνα με τον ίδιο οι πολιτικοί του αντίπαλοι προσπαθούν να “επηρεάσουν δικαστικές συνειδήσεις”.

Πιο συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος Βόλου κατήγγειλε ότι κάποια “αφού είδαν ότι όλο αυτό δεν τους βγαίνει με την προϊσταμένη, άρχισαν και έπαιρναν δεκάδες ανώνυμα τηλέφωνα στην Εισαγγελία ότι δήθεν υπάρχει κυκλοφοριακή συμφόρηση, ότι κινδυνεύουν πολίτες”.

Τέλος, ο κ. Μπέος εξέφρασε την πρόθεσή του να απευθυνθεί στον Άρειο Πάγο και στο Υπουργείο Δικαιοσύνης “για τη συμμορία ανθρώπων που προσπαθούν να επηρεάσουν δικαστικές συνειδήσεις”.

Προηγούμενο άρθροΚαλλιακμάνης για Νέα Φιλαδέλφεια: Μαθαίνω ότι περιφερειακές υπηρεσίες δεν είχαν ανοίξει καν το πληροφοριακό δελτίο
Επόμενο άρθρο8η Αυγουστιάτικη Παράκληση στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης Βόλου