Στη δολοφονία του 29χρονου Μιχάλη, στη διάρκεια των αιματηρών επεισοδίων στη Νέα Φιλαδέλφεια από Κροάτες ακροδεξιούς χούλιγκανς, αναφέρεται σε ανάρτησή του ο δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας, Γιάννης Βούρος.

«Η πόλη μας θα στήσει τείχος φτιαγμένο από τα οστά των προσφύγων προγόνων μας, έτσι ώστε να είναι απροσπέλαστη στις ορέξεις των νεοναζί και φασιστών που ορέγονται μέρες βαμμένες με αίμα», γράφει χαρακτηριστικά.

Ο κ. Βούρος σημειώνει πως η πόλη της Νέας Φιλαδέλφειας έχει ένα δημοκρατικό παρελθόν περίπου 100 ετών από την ίδρυσή της και «έχει μάθει να δέχεται κάθε διαφορετική άποψη όπως ορίζει το Σύνταγμα της χώρας».

«Η πόλη μας δεν είναι και δεν πρόκειται να γίνει άντρο ατόμων που κινούνται μεταξύ περιθωρίου και παρανομίας», υπογραμμίζει.

Και προσθέτει πως «η πόλη μας δεν δέχεται και δεν πρόκειται να δεχθεί τη λάσπη πως τάχα στις όμορφες πλατείες της στήνονται ραντεβού θανάτου από οπαδούς ποδοσφαιρικών ομάδων».

Για να καταλήξει χαρακτηριστικά πως η πόλη της Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας δεν θα γίνει πεδίο μάχης «όσο κι αν προσπαθούν κάποιοι ‘παράγοντες’ να διακόψουν την εξελισσόμενη πορεία της».

Η ανάρτηση του Γιάννη Βούρου

Η πόλη μας φιλοξενεί το ομορφότερο γήπεδο ποδοσφαίρου του κόσμου. Η πόλη μας έχει τον τρόπο να μετατρέπει σε γιορτή το κάθε παιχνίδι που παίζεται μέσα στις τέσσερις γραμμές που αγωνιστικού χώρου.

Η πόλη μας είναι γνωστή για τον φιλήσυχο χαρακτήρα της και τον φιλόξενο πληθυσμό της. Η πόλη μας με ένα δημοκρατικό παρελθόν περίπου 100 ετών από την ίδρυσή της έχει μάθει να δέχεται κάθε διαφορετική άποψη όπως ορίζει το Σύνταγμα της χώρας.

Η πόλη μας δεν είναι και δεν πρόκειται να γίνει άντρο ατόμων που κινούνται μεταξύ περιθωρίου και παρανομίας.

Η πόλη μας συνεργάζεται με τους αρμόδιους φορείς για την διατήρηση της ήρεμης καθημερινότητας των δημοτών και την ακύρωση της όποιας διασάλευσης προκύψει από παραβατικά στοιχεία αναλαμβάνοντας το μέρος της ευθύνης που της αναλογεί. Πάντως όχι αυτό της πρόληψης και της καταστολής.

Η πόλη μας δεν δέχεται και δεν πρόκειται να δεχθεί τη λάσπη πως τάχα στις όμορφες πλατείες της στήνονται ραντεβού θανάτου από οπαδούς ποδοσφαιρικών ομάδων.

Η πόλη μας θα στήσει τείχος φτιαγμένο από τα οστά των προσφύγων προγόνων μας έτσι ώστε να είναι απροσπέλαστη στις ορέξεις των νεοναζί και φασιστών που ορέγονται μέρες βαμμένες με αίμα.

Η πόλη της Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας δεν θα γίνει πεδίο μάχης όσο κι αν προσπαθούν κάποιοι “παράγοντες”να διακόψουν την εξελισσόμενη πορεία της.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΤροχαίο ατύχημα στο Βόλο τη νύχτα της Πέμπτης
Επόμενο άρθροΜπέσσυ Αργυράκη: Υποψήφια με τον Νίκο Χαρδαλιά στις αυτοδιοικητικές εκλογές