Στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου οδηγήθηκε χθες μια 30χρονη γυναίκα, η οποία είχε συλληφθεί για κλοπή σε σούπερ μάρκετ, ενώ στη συνέχεια διαπιστώθηκε ότι είχε πραγματοποιήσει τουλάχιστον 8 κλοπές προϊόντων.

Η 30χρονη αντιμετωπίζει πρόβλημα εξάρτησης σε ναρκωτικές ουσίες, ενώ είναι μητέρα ενός παιδιού 2,5 ετών, το οποίο μεγαλώνει με την βοήθεια των γονιών της. Οι κλοπές αφορούσαν δύο υποκαταστήματα μεγάλης αλυσίδας σούπερ μάρκετ, από τα οποία η κατηγορούμενη αφαίρεσε ακριβά γάλατα, απορρυπαντικά και ζωμούς μαγειρικής.

Ως μάρτυρες κατέθεσαν δύο εργαζόμενες στα καταστήματα που στόχευσε η 30χρονη. Οι μάρτυρες δήλωσαν ότι η κατηγορούμενη είναι γνωστή δράστης, ενώ συνήθως όταν την αντιλαμβάνονται από τις κάμερες ότι έχει εισέλθει στο κατάστημα την ακολουθούν για να εξασφαλίσουν ότι δεν θα κλέψει κάτι. Οι δύο μάρτυρες αμφότερες δήλωσαν ότι η 30χρονη τις έχει απειλήσει και βρίσει.

Στη συνέχεια στο Δικαστήριο κατέθεσε ως μάρτυρας υπεράσπισης η μητέρα της κατηγορούμενης, η οποία υποστήριξε πως η κόρη της είναι μια πολύ καλή μητέρα, αλλά αντιμετωπίζει πρόβλημα εξαρτήσεων, με αποτέλεσμα να την βοηθάει με τον άντρα της στην ανατροφή του παιδιού και στα οικονομικά της. Έπειτα η μητέρα τόνισε, ότι έχουν έρθει σε επαφή με διάφορα κέντρα αποτοξίνωσης, ενώ η 30χρονη αναμένεται να ξεκινήσει πρόγραμμα απεξάρτησης μέσα στην επόμενη εβδομάδα.

Η 30χρονη παραδέχθηκε τις πράξεις της, ενώ έδειξε προθυμία για την παρακολούθηση του προγράμματος, το οποίο σύμφωνα με την ίδια περιλαμβάνει και διαδικασία κοινωνικής επανένταξης. Η κατηγορούμενη δεσμεύτηκε να προσπαθήσει να απεξαρτηθεί, ενώ μαζί με την μητέρα της υποστήριξαν ότι θα φύγουν από τον Βόλο για να είναι μαζί με το παιδί της.

Η Πρόεδρος με την Εισαγγελέα υπερτονίσαν την σοβαρότητα της κατάστασης και την ανάγκη της 30χρονης να απεξαρτηθεί, καθώς όπως εξήγησαν σε συνέχεια της παραβατικής συμπεριφοράς ο νόμος προβλέπει διαδικασία αφαίρεσης γονικής κηδεμονίας.

Η 30χρονη κρίθηκε ένοχη και καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης τριών μηνών με τριετή αναστολή, ως τελευταία ευκαιρία να αλλάξει την πορεία της ζωή της και του παιδιού της. Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί ότι είχε επίσης καταδικαστεί τον περασμένο Μάιο για ανάλογα περιστατικά κλοπών, ενώ σε βάρος της έχει σχηματιστεί δικογραφία για 4 επιπλέον κλοπές σε σούπερ μάρκετ μέσα στον Ιούνιο.

Προηγούμενο άρθροΠότε το σώμα χρειάζεται έξτρα αλάτι
Επόμενο άρθροΔ. Σταμενίτης με Ζ. Μακρή και ΕΒΟΛ για την διερεύνηση της δυνατότητας αποζημίωσης των πληγέντων κτηνοτρόφων ζώων ελευθέρας βοσκής