Τα στελέχη των Κατασκηνώσεων της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού φιλοξενήθηκαν για τρεις ημέρες στις κατασκηνωτικές εγκαταστάσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας στην Ρίζα Αντιρρίου.

Οι Αρχηγοί, Υπαρχηγοί, Ομαδάρχες, Ομαδάρχισσες και τα υπόλοιπα στελέχη με επικεφαλής τον Υπεύθυνο των Κατασκηνώσεων Αρχιμ. π. Καλλίνικο Γεωργακόπουλο απήλαυσαν ένα τριήμερο ξεκούρασης και φιλοξενίας. Επισκέφθηκαν την Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου και ξεναγήθηκαν στον Κήπο των Ηρώων, σε άλλα αξιοθέατα της περιοχής και ενημερώθηκαν για την τοπική και εκκλησιαστική ιστορία της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας.

Το βράδυ του Σαββάτου τις Κατασκηνώσεις επισκέφθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός, ο οποίος συνομίλησε με όλους και ευλόγησε το δείπνο που παρατέθηκε.

Καλωσόρισε θερμά τον π. Καλλίνικο, τον π. Βασίλειο, τον π. Ιάκωβο και όλα τα στελέχη και τους μίλησε από καρδιάς, με συγκίνηση και ενθουσιασμό για την μέχρι σήμερα ποιμαντική του διακονία στην νέα του πατρίδα, την Αιτωλοακαρνανία. Αναφέρθηκε στην τοπική εκκλησιαστική ιστορία και αγιολογία, ιδιαιτέρως στην Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου και την ιστορία της ηρωικής Εξόδου των Ελευθέρων Πολιορκημένων. Θυμήθηκε εμπειρίες και αναμνήσεις από την θητεία του στις Κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού στον Άγιο Λαυρέντιο Πηλίου. Αναφέρθηκε στους νέους του συνεργάτες στην Ιερά Μητρόπολη και ευχαρίστησε όσους ανέλαβαν τον κόπο της φιλοξενίας των επισκεπτών και ιδιαιτέρως τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο, Αρχιμ. Ιωσήφ Ζωγράφο.

 

Ακολούθησε ψυχαγωγικό πρόγραμμα από το μουσικό σχήμα Psaltério ensemble, που αποτελείται από την Μικαέλα Παπαχρυσάνθου (πιάνο – φωνή), τον Γιώργο Λιούλιο (κρουστά) και τον Χρήστο Ζήση (ούτι – φωνή).

Προηγούμενο άρθροΕγγραφές στην Σχολή Αγιογραφίας «Διά χειρός»
Επόμενο άρθροΔήλωση από τον υποψήφιο Δήμαρχο Βόλου Ν. Παπαπέτρο