Από το Πήλιο στα Δικαστήρια έφτασε η υπόθεση του 77χρονου πατέρα, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για απλή ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη και απειλή, καθώς επιτέθηκε στην 45χρονη αμερικανίδα κόρη του, μετά από έντονη λογομαχία που είχαν με αφορμή κάποιες δουλειές του σπιτιού που δεν έγιναν.

Πιο συγκεκριμένα, το συμβάν έλαβε μέρος την προηγούμενη εβδομάδα σε χωριό του Πηλίου, όπου ο 77χρονος παραθέριζε στο εξωχικό του με την κόρη του που ήρθε να τον επισκεφθεί από την Αμερική. Ο κατηγορούμενος ήταν επι σειρά ετών πιλότος Πολιτικής Αεροπορίας, κάνοντας το υπερατλαντικό δρομολόγιο Αθήνα – Η.Π.Α. Εκεί γνώρισε την αμερικανίδα σύζυγό του, με την οποία έκαναν δύο παιδιά, άλλα πήραν διαζύγιο περισσότερο από 30 χρόνια πριν, με την γυναίκα να κρατάει και να μεγαλώνει τα παιδιά στην Αμερική.

Η 45χρονη τον επισκέπτεται κάθε καλοκαίρι, ενώ φέτος έφυγε για ένα διάστημα για να κάνεις διακοπές σε ελληνικά νησιά. Όταν επέστρεψε στο Πήλιο, ο πατέρας της εκνευρίστηκε, όταν εκείνη δεν έκανε κάποιες δουλειές στο σπίτι, με αποτέλεσμα να ξεκινάει μια έντονη λογομαχία, που ολοκληρώθηκε με τον πατέρα να επιτίθεται στην ίδια.

Η 45χρονη τον κατήγγειλε ότι την χτύπησε, πετώντας τις τσάντες με τα πράγματά της, δεν της έδινε το αυτοκίνητο για να φύγει από το σπίτι και κατέθεσε μήνυση σε βάρος του. Ο ηλικιωμένος συνελήφθη και χθες στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου καταδικάστηκε σε φυλάκιση 10 μηνών με αναστολή και δικαίωμα έφεσης.

Η 45χρονη κατέθεσε ως μάρτυρας με την βοήθεια δικηγόρου, η οποία εκτελούσε χρέη διερμηνέα και υποστήριξε ότι ο πατέρας της απαίτησε εκείνη να κάνει δουλειές στο σπίτι, ενώ όταν η ίδια είπε ότι ήθελε να φύγει, δεν της έδινε τα κλειδιά του αυτοκινήτου, την έσπρωξε, την κλωτσούσε, τη χτύπησε στο κεφάλι και στη συνέχεια της πέταξε τις τσάντες με τα πράγματά της, με αποτέλεσμα να την τραυματίσει στο σώμα. Σύμφωνα με την ίδια, οδηγήθηκε άμεσα στο Νοσοκομείο, όπου και έμεινε ένα διάστημα ωρών για να την εξετάσουν οι γιατροί.

Ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι εκείνος είχε κάνει όλες τις δουλειές του σπιτιού και απλά της ζήτησε να καθαρίσει το δωμάτιό της. Σύμφωνα με τον ίδιο η 45χρονη έβριζε, φώναζε και ζητούσε επίμονα τα κλειδιά του αυτοκινήτου για να φύγει από το σπίτι. Εκείνος βγήκε από το σπίτι για να ηρεμήσει η κατάσταση, ενώ ισχυρίστηκε ότι απλά της πέταξε δύο τσάντες προς το μέρος των ποδιών της για να φύγει. Υποστήριξε ότι η 45χρονη είναι βίαιη και παρουσιάζει αλλοπρόσαλλα χαρακτηριστικά, κάτι για το οποίο τον είχε προειδοποιήσει και η πρώην σύζυγός του.

Ο 77χρονος αρνήθηκε ότι την έχει χτυπήσει, υποστήριξε ότι την αγαπάει και την νοιάζεται, αλλά επίσης ότι και της έδωσε το ποσό των 5.000 δολλαρίων για να καλύψει το κόστος των διακοπών και του ταξιδιού της.

 

Προηγούμενο άρθροΜήνυμα αυτονομίας από το ΠΑΣΟΚ ενόψει αυτοδιοικητικών εκλογών
Επόμενο άρθροΗ ζωή και το έργο του Μάρκου Βαμβακάρη σε μια πρωτότυπη έκθεση