Επίσκεψη στην έδρα της ΔΕΗ και του ΔΕΔΔΗΕ πραγματοποίησε κλιμάκιο του ανεξάρτητου δημοτικού συνδυασμού «Συμμαχία για τον Βόλο» με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο Βόλου, Νίκο Παπαπέτρο.

Όπως επισημαίνεται σε σχετικό δελτίο Τύπου «στη συνάντηση με υπηρεσιακούς παράγοντες της ΔΕΗ και του ΔΕΔΔΗΕ, απαντήθηκαν ερωτήματα που διατύπωσε ο κ. Παπαπέτρος, αλλά και οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι και είχαν να κάνουν με τη γενικότερη θέση της ΔΕΗ για το θέμα που προέκυψε με τις οφειλές της ΔΕΥΑΜΒ προς αυτή, αλλά και την τιμολογιακή της πολιτική. Αρχικά ο γνωστός ποινικολόγος χαρακτήρισε ως σημαντική την προσπάθεια του ΔΕΔΔΗΕ για την υπογειοποίηση του δικτύου.

«Μετά τα όσα δημοσιοποιήθηκαν θέσαμε το ερώτημα για ποιο λόγο διογκώθηκε μια οφειλή της ΔΕΥΑΜΒ προς τη ΔΕΗ, με τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες να αναφέρουν ότι αυτό καθορίζεται κεντρικά και πως επιλογή της εταιρείας από την Αθήνα ήταν να αποσταλεί η εξώδικη δήλωση» τόνισε και συμπλήρωσε πως το ποσό της οφειλής είναι πραγματικό. Ωστόσο, δήλωσαν αναρμόδιοι να αναφερθούν στην αιτία της οφειλής οι υπάλληλοι και οι διευθυντές του Βόλου.

Ο κ. Παπαπέτρος υπογράμμισε πως ως Δημοτική Αρχή σε περίπτωση που τους εμπιστευτούν οι πολίτες, θα διατηρήσουν ανοιχτούς διαύλους συνεργασίας με τον ΔΕΔΔΗΕ και τη ΔΕΗ, με σκοπό να επιλυθούν προβλήματα προς όφελος του βολιώτικου λαού.

Χαρακτήρισε ως βεβαιότητα πως κάποια στιγμή θα πρέπει να πληρωθεί η οφειλή των 20 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ συμπλήρωσε πως το ερώτημα που γεννάται είναι γιατί διογκώθηκε τόσο πολύ το χρέος, και για τον λόγο αυτό θα πρέπει να αναζητηθούν ευθύνες.

Δήλωσε παράλληλα πως υπαίτια για αυτή την κατάσταση δεν είναι η ΔΕΗ, ενώ στόχος της «Συμμαχίας για τον Βόλο» είναι να ρυθμίσει το συγκεκριμένο πρόβλημα με όσο το δυνατόν καλύτερους όρους για τους πολίτες. «Δεν είναι ο ρόλος μας να αναζητήσουμε ευθύνες. Αυτές θα τις ψάξουν, εάν υπάρχουν, οι αρμόδιες αρχές. Εμείς στοχεύουμε στο πώς θα ρυθμίσουμε την οφειλή», κατέληξε ο κ. Παπαπέτρος.

Το «παρών» στη συνάντηση έδωσαν οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι, Κωνσταντία Μακαρώνα, Ιωάννης Λαΐνας, Μαρίνα Μωραΐτου, Στέλιος Λημνιός, Πάρις Μουτσινάς, Γαβριήλ Μπάρδας, Μιχάλης Τσουλίδης και Αχιλλέας Καλυβιώτης».

Προηγούμενο άρθροΕντολή ελέγχου στις Σποράδες για παράνομες τοποθετήσεις ομπρελοκαθισμάτων
Επόμενο άρθροΠεριβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας: «Απορρίφθηκε η αγωγή της ΔΕΥΑΜΒ κατά του Στ. Λημνιού»