Aπεβίωσε ο γνωστός και καταξιωμένος μουσικός και μαέστρος Βλάσης Μαστρογιάννης.

Το Σωματείο «Φίλοι Μικτής Χορωδίας Αγριάς» εξέδωσε σχετικό ψήφισμα επισημαίνοντας χαρακτηριστικά τα εξής:

”Με μεγάλη λύπη πληροφορηθήκαμε το θάνατο του αγαπημένου μας μαέστρου Βλάση Μαστρογιάννη, καταξιωμένου μουσικού, καθηγητή μουσικής και διευθυντή πολλών Χορωδιών της περιοχής μας και τα τελευταία 23 έτη μαέστρο της Μικτής Δημοτικής Χορωδίας Αγριάς.

Τα λόγια δεν φτάνουν να περιγράψουν τη μεγάλη απώλεια του Δασκάλου μας. Ο Βλάσης μας, που τόσο αγαπήσαμε, που μαζί του συμβαδίσαμε μουσικά τόσα χρόνια, ένα μεγάλο κεφάλαιο της Χορωδιακής Μουσικής της περιοχής μας, έφυγε για το αιώνιο ταξίδι. Θα ζει όμως παντοτινά στις καρδιές μας και θα μας συντροφεύει σε κάθε εμφάνιση της Χορωδίας μας.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει και ας βρει επιτέλους την ανάπαυση γιατί πολύ ταλαιπωρήθηκε τον τελευταίο καιρό.

Το Δ. Σ. του Σωματείου σε έκτακτη συνεδρίασή του αποφάσισε να παρευρεθεί στην εξόδιο ακολουθία, να σταλεί σχετικό ψήφισμα στις εφημερίδες και  αντί στεφάνου να προσφερθεί στο Σπίτι Γαλήνης του Ι. Ναού Αγ. Γεωργίου Αγριάς το ποσό των 100 ευρώ.

Καλό σου ταξίδι Δάσκαλε”.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, κατά το παρελθόν ο Βλάσης Μαστρογιάννης, δίδαξε ως καθηγητής μουσικής σε σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Μαγνησίας, μεταξύ των οποίων και στο 1ο Γυμνάσιο Νέας Ιωνίας στη δεκαετία του 1970.

Προηγούμενο άρθροΛέσβος: Το πρώτο αλιευτικό προϊόν ΠΟΠ, η σαρδέλα Καλλονής
Επόμενο άρθροΘλίψη για το θάνατο 56χρονης Βολιώτισσας